Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums maijā pieaudzis par 2,6%; gada griezumā pieaugums par 8%

Maijā, salīdzinot ar aprīli, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums ir pieaudzis par 2,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 1,8%, bet nepārtikas preču - par 3,2%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada maijā, salīdzinot ar aprīli, ir pieaudzis par 9,5%. Savukārt maijā pērn, salīdzinot ar aprīli, apgrozījums pieauga par 7,9%.

Šā gada maijā salīdzinājumā ar pērnā gada maiju pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 8%.

Pārtikas preču grupā palielinājums bija par 2,9%, bet nepārtikas preču grupā - par 11,7%, tai skaitā auto degvielas mazumtirdzniecība - par 16,7%. Straujākais apgrozījuma pieaugums maijā bija mēbeļu, apgaismes ierīču un cita veida mājsaimniecības piederumu mazumtirdzniecībā - par 45,4% un tekstilizstrādājumu, apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā - par 23,2%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinot ar pagājušā gada maiju, ir pieaudzis par 8,2%.

No gada sākuma salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem mazumtirdzniecības apgrozījums kopumā ir pieaudzis par 6,9%. Par 4,3% ir palielinājies pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieaugusi par 8,7%.

Kā ziņots, aprīlī, salīdzinot ar martu, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums sarucis par 2%, liecina CSP dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas