Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

LTV: Vējonis otrdien valdības veidošanu varētu uzticēt Šadurskim

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nākamotrdien, 12.janvārī, valdības veidošanu varētu uzticēt_ Vienotības _politiķim Kārlim Šadurskim, šovakar ziņo Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Viņš jau iepriekš ir minēts kā potenciālais premjera amata kandidāts.

Vienotības līdere Solvita Āboltiņa Panorāmai neapstiprināja šo informāciju, norādot, ka Šadurskis ar prezidentu nav runājis, tomēr atzina, ka partijas biedrs ir pieredzējis politiķis un būtu cienīgs ieņemt šo amatu.

Kā ziņots, valdības veidošanas laiks un premjera meklējumi iezīmē saspringtas pašreizējo koalīcijas partneru attiecības.

Tiek prognozēts ka Vējoņa rīcība sagaidāma otrdien, 12.janvārī, pēc Valsts prezidenta atgriešanās Latvijā, kad varētu tikt nominēts Ministru prezidenta kandidāts. Kā iespējamais kandidāts joprojām tiek uzskatīts Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Šadurskis.

Kā ziņots, Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks (Valmierai un Vidzemei) nolēmis atteikties kandidēt uz Ministru prezidenta amatu. Viņš iepriekš bija atzinis, ka šim amatam viņu uzrunājis Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Iepriekš pēc neformālām sarunām ar Valsts prezidentu finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība) atteicās no iespējas kļūt par valdības vadītāju.

Īsu brīdi pēc valdības demisijas un vēl pirms tam, kad Vējonis uzņēmās iniciatīvu premjera amata kandidāta izvēlē, demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) kā savu iespējamo pēcteci bija nosaukusi iekšlietu ministru, savu partijas biedru Rihardu Kozlovski. Ministrs gan drīz vien pēc tam atteicās no iespējas kļūt par premjera amata kandidātu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas