Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

LTV: Valdība vienojusies par ekskluzīvu izņēmumu potenciālam Citadeles pircējam

Latvijas valdība šonedēļ vienojusies radīt ekskluzīvu izņēmumu konkrētam pretendentam saistībā ar bankas Citadele pārdošanu, ceturtdienas vakarā vēsta LTV Panorāma.

Šī vienošanās panākta otrdien uzreiz pēc valdības sēdes, kad no sanāksmes izraidīti tie ministri, kuriem ir liegta pieeja valsts noslēpumam. Valdība vienojusies radīt piedāvājumu ASV fondam Ripplewood Holdings mēneša laikā izvērtēt iespēju iegādāties Citadeli par 113 miljoniem eiro, kas ir mazākā summa, lai Latvijas puse šajā darījumā neciestu zaudējumus. Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis raidījumam apstiprināja, ka šāda sanāksme notikusi, taču atteicās komentēt, kas tieši tika lemts.

Raidījuma rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka iepriekš lielāko summu par bankas iegādi - 105 miljonus eiro - solījis Krievijas uzņēmējs Jurijs Šeflers.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pērnvasar valdība nolēma atsākt investoru piesaistes procesu bankai Citadele. Darījuma finanšu konsultants investīciju banka Societe Generale uzrunāja gandrīz 100 investorus, kas varētu kļūt par bankas Citadele stratēģiskajiem ieguldītājiem. Vairāki investori iesniedza nesaistošos piedāvājumus. Gala lēmumu par investoru piesaisti valdība plāno pieņemt šovasar.

Banka Citadele šī gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 5,7 miljonu eiro peļņu pēc uzkrājumiem un nodokļu nomaksas. Citadeles grupa strādāja ar 5,9 miljonu eiro peļņu. Citadeles grupas kredītportfelis šogad pirmajā ceturksnī pieauga par 16,5 miljoniem eiro un sasniedza 1,07 miljardus eiro, bet bankas - par 13,3 miljoniem eiro, sasniedzot 938 miljonus eiro.

2013.gadu banka Citadele noslēdza ar 15,2 miljonu eiro peļņu, savukārt Citadeles grupa pērn nopelnīja 13,7 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas