Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

LRA un koalīcijas līderi rosina NEPLP atlaišanu

Pēc Latvijas Reģionu apvienības (LRA) iniciatīvas ir sagatavots iesniegums Saeimas Prezidijam par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) atlaišanu, lūdzot prezidiju nodot iesniegumu atbildīgajai komisijai lēmuma projekta sagatavošanai un virzīšanai Saeimas sēdē, portālu Diena.lv informē LRA frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Iesniegumu bez LRA Saeimas frakcijas deputātiem ir parakstījuši arī koalīciju veidojošo politisko spēku deputāti Solvita Āboltiņa (Vienotība), Kārlis Šadurskis (Vienotība), Augusts Brigmanis (ZZS), Ingmārs Līdaka (ZZS), kā arī opozīcijas pārstāvji Ingūna Sudraba (NSL) un Gunārs Kūtris (NSL).

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) 59. panta trešās daļas 3. punktā noteikto, Saeima var atbrīvot NEPLP locekli (vai šajā gadījumā locekļus) no amata, ja ir konstatēti tādi normatīvajos aktos noteikti apstākļi, kas liedz attiecīgajām personām ieņemt šo amatu. EPLL 56. panta trešajā daļā noteikts, ka par NEPLP locekli var būt persona ar labu reputāciju. Tātad labas reputācijas zaudēšana var būt pamats NEPLP locekļu atbrīvošanai no amata.

Liepiņš norāda, ka esošie NEPLP locekļi neatbilst šai EPLL nostiprinātajai prasībai, un šis apstāklis, ņemot vērā gan publiskajā telpā izskanējušos pārmetumus par NEPLP neizdarībām un tiešo pienākumu nepildīšanu, gan Valsts kontroles atzinumu par NEPLP neefektīvu finanšu līdzekļu izlietojumu, gan absolūtā neieinteresētība problēmu risināšanā, liedz Aināram Dimantam, Aijai Dulevskai, Dainim Mjartānam un Ivaram Zviedrim ieņemt NEPLP locekļu amatus.

Turklāt, Latvijas Radio piektajā kanālā Pieci.lv raidījumā Pieliec punktu! tiek atskaņoti raidījumi, kas satur necenzētu leksiku un neatbilst EPLL prasībām. Saskaņā ar EPLL, NEPLP uzrauga, lai elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbībā tiktu ievērota Latvijas Republikas Satversme, EPLL un citi normatīvie akti. Tomēr, saskaņā ar zināmo informāciju, NEPLP nav veicis un neveic nekādas normatīvajos aktos paredzētās darbības, lai sodītu Pieci.lv un novērstu turpmākus EPLL pārkāpumus.

"NEPLP locekļi ar savu rīcību un bezdarbību ir pilnībā zaudējuši jebkāda uzticību, īpaši ņemot vērā pēdējo dienu rīcību, kad par visas sabiedrības līdzekļiem uzturētas institūcijas vadītājs izrāda absolūtu neieinteresētību un atsakās nākt uz Saeimas komisiju un runāt par šīm problēmām. Šādā situācijā nav cita risinājuma, kā izteikt neuzticību NEPLP, prasot padomes locekļu atcelšanu no ieņemamā amata. Pievienojoties mūsu iniciatīvai, šo NEPLP problēmu atzīst gan koalīcijas, gan opozīcijas partijas," uzsver LRA frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas