Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

LM trūcīgo skaita samazināšanos saista ar bezdarba kritumu un sociālo darbinieku kompetences pieaugumu

Labklājības ministrija (LM) trūcīgo iedzīvotāju skaita samazināšanos galvenokārt saista ar bezdarba līmeņa kritumu, sociālo dienestu darbinieku profesionalitātes un kompetences pieaugumu, kā arī ar to, ka samazinās iedzīvotāju motivācija pieprasīt trūcīgās personas statusu.

Kā norādīja LM pārstāve Marika Kupče, trūcīgo skaits samazinās vairāku apstākļu ietekmē. Pirmkārt, to ietekmēja bezdarba līmeņa kritums, kas liecina, ka pieaug darbavietu skaits un līdz ar to arī iespēja iegūt ienākumus no darba vai uzņēmējdarbības. Trūcīgo personu skaita kritums novērojams vēlā pavasarī un vasaras mēnešos, pozitīvu ietekmi noteikti atstājusi arī sezonas nodarbinātība, galvenokārt lauksaimniecība, sēņu un ogu lasīšana.

Pēc LM pārstāves domām, to ietekmēja arī sociālo dienestu darbinieku profesionalitātes un kompetences pieaugums, kā rezultātā darbinieki ne tikai stingrāk kontrolē ģimenes materiālās situācijas atbilstību noteiktajiem kritērijiem, bet arī spēj arvien profesionālāk piedāvāt personu aktivizējošus līdzdarbības pasākumus. Šogad februārī un martā notikuši desmit regulāri metodiskie semināri pašvaldību sociālo dienestu darbiniekiem, kur tika runāts arī par sociālās palīdzības un trūcīgas ģimenes statusa piešķiršanā piemērojamajām procedūrām.

Vienlaikus acīmredzot samazinās arī pašu iedzīvotāju motivācija pieprasīt trūcīgas ģimenes vai trūcīgas personas statusu, norāda LM.

Kā ziņots, augustā reģistrēts šogad mazākais iedzīvotāju skaits, kam bija spēkā trūcīgās personas statuss, un tas ir piektais mēnesis pēc kārtas, kurā trūcīgo skaits Latvijā samazinājies.

Augustā trūcīgās personas statuss bija spēkā 163 960 cilvēkiem, kas ir par 3178 mazāk nekā jūlijā. Turklāt šogad augusts ir pirmais mēnesis, kurā trūcīgo skaits ir nedaudz mazāks nekā pērn attiecīgajā mēnesī. Tomēr šogad trūcīgo skaits joprojām ir krietni lielāks salīdzinājumā ar 2009.gada augustu, kad bija reģistrētas 52 969 trūcīgās personas.

Šogad augustā trūcīgo personu īpatsvars starp iedzīvotājiem samazinājās līdz 7,41%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas