Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lipmanam bijis "spēcīgs kandidāts" no Krievijas, bet Bundulis esot labs organizators

Kādēļ farmācijas kompānija a/s Grindeks par savu jauno valdes priekšsēdētāju vēlas redzēt Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra vietnieku Juri Bunduli, uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans pamato īsi: «Man bija ļoti spēcīga kandidatūra no Krievijas, taču uzskatu - jāpriecājas, ka nāk strādāt vietējais speciālists, ar labām organizatora spējām.»

K.Lipmans nesaprot, kādēļ tas medijos izsaucis «ažiotāžu», viņš nekādas interešu konflikta pazīmes nesaskatot.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šāda augsta ranga valsts ierēdņa plānotajai pāriešanai uz privāto sektoru gan ir pievērsis uzmanību - sācis pārbaudi. Tās gaitā KNAB izvērtēs, vai uz J. Bunduli attiecas likuma Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā noteiktais aizliegums ieņemt amatus komercsabiedrībā divus gadus pēc tam, kad tā beigusi pildīt attiecīgā valsts amatpersonas amata pienākumus valsts institūcijā, informēja Andris Vitenburgs, KNAB pārstāvis. Šis aizliegums valsts amatpersonai ir saistošs, ja amatpersona attiecībā uz šo komercsabiedrību veikusi uzraudzības, kontroles vai sodīšanas funkcijas, kā arī pieņēmusi lēmumu par iepirkumu. KNAB pārbaudi sācis, balstoties uz medijos izskanējušo informāciju par J. Bunduļa nodomiem vadīt Grindeku. Jau vēstīts, ka J. Bundulis lūdzis atbrīvot viņu no darba VM ar nākamā gada 6. janvāri. Otrdien viņš parakstīja iesniegumu ar lūgumu pieņemt viņu par Grindeks valdes priekšsēdētāju.

Sabiedriskās politikas centra Providus pētnieks Valts Kalniņš norāda, ka šajā likumā ir noteikti «specifiski gadījumi», taču, lai pateiktu, vai «Bunduļa kungs ir pieņēmis tādus lēmumus un veicis tādas darbības, jāanalizē viņa līdzšinējā darbība», un tas ir jādara KNAB. «Taču, no otras puses, sensitīvs aspekts vienmēr saglabājas situācijās, kad nozares augsta amatpersona dodas strādāt uz privāto sektoru, kas tieši vai netieši saistīts ar līdzšinējo darbu,» saka V. Kalniņš. Jautāts, kādi var būt potenciālie riski, viņš saka - piemēram, amatpersona, veicot darba pienākumus, var izrādīt īpašu labvēlību kādam komersantam, lai pēc kāda laika sagaidītu amata piedāvājumu.

Plašāk lasiet laikraksta Diena trešdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas