Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Līgumus ar valsti par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu visa gada garumā pagaidām parakstījuši 40% slimnīcu

Nacionālā veselības dienesta (NVD) piedāvātos līgumus par valsts apmaksātu ambulatoro pakalpojumu sniegšanu visa gada garumā pagaidām parakstījušas 16 slimnīcas jeb 40% no kopējā slimnīcu skaita, aģentūrai LETA pastāstīja NVD pārstāve Māra Āboliņa.

Savukārt kopumā NVD piedāvāto ambulatoro pakalpojumu līgumu par 2016.gadu parakstījušas 250 iestādes jeb 63% no kopējā skaita.

Līgumi slimnīcām tika piedāvāti 14.martā. Āboliņa arī atgādināja, ka ar ambulatorajām iestādēm šobrīd ir parakstīta vienošanās par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu gada pirmajos četros mēnešos.

Jau ziņots, ka finansējuma apjoms reģionālajām slimnīcām par ambulatorajiem pakalpojumiem samazināts, lai finansējumu šogad palielinātu Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai un Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai.

Kopumā gan plānotais ambulatoro pakalpojumu finansējums valstī šogad, salīdzinot ar 2015.gadu, nav samazināts.

Tomēr tā kā Austrumu un Stradiņa slimnīcās ir liels pacientu pieprasījums pēc pakalpojumiem, īpaši pēc onkoloģisko slimību diagnostikas, ārstēšanas un uzraudzības, kā arī pēc citu sarežģītu un specifisku medicīnas pakalpojumu saņemšanas, šogad lielāku ambulatoro pakalpojumu finansējuma daļu ir plānots novirzīt tieši šīm slimnīcām. Tāpat finansējums palielināts Bērnu slimnīcai.

Kā ziņots, šī gada līgumi par ambulatoro pakalpojumus sniegšanu reģionālajām slimnīcām ir ievērojami mazāki nekā pērn un slimnīcas pagaidām atsakās tos parakstīt.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs, Latvijas reģionu slimnīcas ir saņēmuši šī gada līgumus par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu Latvijas reģionu iedzīvotājiem. Salīdzinot ar pagājušo gadu, līgumu apjoms ir ievērojami mazāks, kas nozīmē būtisku apgrūtinājumu reģionu iedzīvotājiem saņemt ambulatoros pakalpojumus, kā arī rindu pagarināšanos, norādīja Kalējs.

Līdz ar to slimnīcu vadītāji pašreiz atturas parakstīt piedāvātos līgumus un vēlas saņemt skaidrojumu par finansējuma samazinājumu gan no Veselības ministrijas (VM), gan NVD.

Biedrības un NVD tikšanās šajā jautājumā plānota 31.martā. Pēc tikšanās rezultātu izvērtēšanas Latvijas slimnīcu vadītāji kopā ar savu reģionu pašvaldībām lems par tālāko rīcību un līguma parakstīšanu, kā arī informēs savu reģionu iedzīvotājus par iespējām šogad saņemt veselības aprūpes pakalpojumus savās reģiona slimnīcās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas