Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lietuva un Latvija nākotnē varētu dibināt kopīgu aviokompāniju un pasta uzņēmumu

Lietuva un Latvija nākotnē varētu dibināt kopīgu aviokompāniju un pasta uzņēmumu, trešdien sarunās Klaipēdā atzinuši Latvijas satiksmes ministrs Aivis Ronis un Lietuvas satiksmes ministrs Eliģijs Masjulis.

"Latvijas un Igaunijas nacionālās lidsabiedrības pēdējo gadu laikā cieš lielus zaudējumus, un šo uzņēmumu perspektīvas ir ļoti neskaidras. Kā liecina pētījums, ko pirms pāris gadiem veikusi Lietuvas satiksmes ministrija, tik nelielā tirgū kā Baltijas valstis uz sekmīgu darbību var cerēt varbūt vienīgi kopīga triju valstu aviokompānija," norādījis Masjulis.

Viņš aicinājis Latvijas un Igaunijas kolēģus atsākt diskusijas par šo tematu un veikt jaunas aplēses, lai noteiktu, vai kopuzņēmuma veidošana atmaksāsies.

Tikšanās laikā ministri pārrunājuši arī iespējas veidot kopīgu Latvijas un Lietuvas pasta uzņēmumu. Kā izteicies Lietuvas ministrs, šāds kopuzņēmums, kuram, iespējams, pievienotos arī Igaunijas pasta kompānija, nostiprinātu pasta uzņēmumu pozīcijas konkurences cīņā ar citu valstu pasta sūtījumu kompānijām un ļautu uzlabot pakalpojumu kvalitāti. "Kopuzņēmumam būtu vieglāk arī ieiet starptautiskajā tirgū," viņš piebildis.

"Latvijas pasts" un Lietuvas pasta kompānija "Lietuvos paštas" jau sākuši sarunas par šo jautājumu.
Tiekoties Klaipēdā, abi ministri apsprieduši arī Eiropas sliežu projekta "Rail Baltic" attīstību. Pēc Masjuļa teiktā, svarīgi, lai šīs sliedes nebeigtos pie Latvijas robežas un lai visas partnervalstis šo projektu attīstītu vienādā tempā. Šādu nostāju atbalstījusi arī Latvija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas