Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liepājā ar pašvaldības finansiālo atbalstu vasarā varēs strādāt 300 skolēni

Šovasar Liepājā ar pašvaldības finansiālo atbalstu algotu darbu varēs strādāt 300 skolēni, aģentūru LETA informēja Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Ar darbu vasarā tiks nodrošināti 200 bērni vecumā no 13 līdz 14 gadiem un 100 jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem.

No šodienas līdz 9.maijam 13 un 14 gadus veci skolēni darbam vasarā var pieteikties pie savas skolas sociālā pedagoga. Savukārt jaunieši vecumā no 15 gadiem varēs reģistrēties Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) mājaslapā. Plānots, ka reģistrācija sāksies no 2.maija.

Darbs tiks organizēts no jūnija līdz augustam vairākās maiņās. Mazie bērni strādās divas nedēļas piecās maiņās, bet lielie - pa mēnesim trīs maiņās. Darbus koordinēs pašvaldības aģentūra Nodarbinātības projekti. Jaunākie skolēni galvenokārt strādās skolu apkārtnes, telpu un sporta laukumu sakopšanā, pilsētas labiekārtošanā. Jaunieši vecumā no 15 gadiem galvenokārt strādās pašvaldības budžeta iestādēs.

9.maijā un 10.maijā skolām jāinformē Liepājas Izglītības pārvalde par darbam vasarā reģistrētajiem skolēniem. Tā kā katru gadu piesakās vairāk skolēnu, nekā ir paredzētais darba vietu skaits, skolās tiks izveidotas komisijas, kas līdz 16.maijam izvērtēs pretendentus darbam vasarā pēc piešķirtajām kvotām.

Vērtēšanā tiks ņemti vērā dažādi kritēriji: vai skolēns ir no trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes, vai viņš atrodas aizbildnībā, vai skolēns ir no sociālā riska vai daudzbērnu ģimenes ar četriem un vairāk nepilngadīgiem bērniem, vai skolēnam ir labas sekmes, uzvedība un pozitīva attieksme pret darbu. Skolas sociālais pedagogs no 23.maija informēs skolēnus par piešķirtajām darba vietām un sniegs informāciju skolēniem par turpmāko darbību.

Liepājas pašvaldība šogad skolēnu nodarbinātībai vasarā piešķīrusi 58 710 eiro, tai skaitā 20 350 eiro lielo bērnu darba samaksas līdzfinansēšanai sadarbībā ar NVA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas