Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielākais Covid-19 pacientu skaits - RAKUS, Daugavpilī un Stradiņos

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) pašlaik ārstējas 382 Covid-19 pacienti, Daugavpils reģionālajā slimnīcā - 237, bet Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā - 177, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati. Covid-19 pacientus pašlaik aprūpē 25 no 38 Latvijas slimnīcām.

Saskaņā ar NVD informāciju, šobrīd jau 25 Latvijas slimnīcās ir stacionēti Covid-19 pacienti. Minētajās trīs slimnīcās pacientu ir visvairāk, taču daudz to ir arī citās ārstniecības iestādēs: Rēzeknes slimnīcā šobrīd stacionēti 73 Covid-19 pacienti, no kuriem 63 ir ar vidēju slimības gaitu. Līdzīgs pacientu skaits ir arī Jelgavas pilsētas slimnīcā, kur ievietots 71 Covid-19 pacients, no kuriem 17 ir ar smagu slimības gaitu. Vidzemes slimnīcā Valmierā un Liepājas reģionālajā slimnīcā pašlaik ir attiecīgi 68 un 65 Covid-19 pacienti.

Jēkabpils reģionālajā slimnīcā stacionāro palīdzību patlaban saņem 61 ar Covid-19 sasirgušais, bet Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca - 59, no kuriem visi ir ar vidēji smagu slimības gaitu. Līdzīgs pacientu skaits patlaban ir arī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī, kur ārstējas 43 Covid-19 pacienti, no kuriem seši ir smagu slimības gaitu.

Tukuma slimnīcā pašlaik ir 23 ar Covid-19 sasirgušie, no kuriem trīs ir smaga slimības gaita. Bauskas slimnīcā ir 21 Covid-19 pacients, Aizkraukles slimnīcā - 28 pacienti, bet Ludzas medicīnas centrā - 30 Covid-19 pacienti. Šajās trīs slimnīcās ārstējās tikai pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu.

Covid-19 pacienti tiek stacionēti arī specializētajās slimnīcās. Piemēram, Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca šobrīd ir 14 Covid-19 pacienti, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā - 11, bet Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā - 12. Visiem šajās slimnīcās esošajiem pacientiem slimības gaita ir vidēji smaga.

Tikmēr Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā stacionēti 16 Covid-19 pacienti, Limbažu slimnīcā un Cēsu klīnikā - katrā 11, slimnīcā Ģintermuiža - desmit, Kuldīgas slimnīcā - deviņi, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca - astoņi, Rīgas 2.slimnīcā - divi un Krāslavas slimnīcā - arī divi.

No trim lielākajām Covid-19 pacientu aprūpētājām, lielākais smagā stāvoklī esošo pacientu īpatsvars ir Stradiņa slimnīcā, kur 18% no visiem stacionētajiem ir ar smagu slimības gaitu. Rīgas Austrumu slimnīcā šis rādītājs ir 13%, bet Daugavpils reģionālajā slimnīcā - 8%.

Saskaņā ar NVD datiem, kopumā 13 slimnīcās patlaban nav stacionēti Covid-19 pacienti. Šo slimnīcu vidū ir Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiāle, Dobeles un apkārtnes slimnīca, Jūrmalas slimnīca, Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari", Madonas slimnīca, Līvānu slimnīca, Piejūras slimnīca, Siguldas slimnīca, Latvijas Jūras medicīnas centrs, Alūksnes slimnīca, Rīgas 1.slimnīca, Ogres rajona slimnīca un Aknīstes psihoneiroloģiskā slimnīca.

Jau ziņots, ka stacionēto Covid-19 pacientu skaitam diennakts laikā pieaugot par 6,8%, slimnīcās šobrīd ārstējas 1444 Covid-19 pacienti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas