Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Līdz šim tikai 3 iedzīvotāji lūguši skolām nodrošināt viņu bērnus ar mācību līdzekļiem

Rīgas 6. vidusskola, kā arī Garkalnes novada pašvaldība paudušas gatavību skolēniem turpmāk nodrošināt mācību materiālus par saviem līdzekļiem, portālu Diena.lv informēja tiesībsarga preses sekretāre Ruta Siliņa. 

Uz tiesībsarga piedāvājumu palīdzēt vecākiem sagatavot iesniegumu skolai ar lūgumu nodrošināt saviem audzēkņiem mācību materiālus pagaidām atsaukušies vien trīs iedzīvotāji. Viens no iesniegumiem tika adresēts Rīgas 6. vidusskolai, kura pēc vēstules saņemšanas paudusi gatavību mācību materiālus turpmāk nodrošināt par saviem līdzekļiem. 

Skola atsaukusi prasību vecākiem iegādāties sarakstā norādītos mācību līdzekļus un turpmāk apņēmusies visus skolēnus nodrošināt ar iespēju iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību bez maksas, izmantojot skolā pieejamos mācību līdzekļus, informēja R.Siliņa.

6. vidusskolas direktors Haralds Bārzdiņš portālam Diena.lv apliecināja, ka skola darīs visu, lai vecākiem mācību grāmatas nebūtu jāpērk. Skola neesot saņēmusi nekādas papildus dotācijas, taču plānots izlīdzēties ar absolventu skolai atdāvinātajām grāmatām, kā arī labdarības grāmatu tirdziņa organizēšanu.   

“Ļoti izplatīti, ka mūsu bijušie absolventi savas grāmatas atdod skolas bibliotēkai nākamajiem audzēkņiem. Šādi tā labdarība notiek. Mācību materiālus gan nekopējam, to nedrīkst darīt. Mēģinām kooperēties,” skaidro H. Bārzdiņš.

Arī Garkalnes novada dome paudusi apņēmību turpmāk visas Garkalnes novada skolas nodrošināt ar visiem nepieciešamajiem mācību līdzekļiem. “Tas nozīmē, ka tiem bērniem, kuri apmeklē Garkalnes novada skolas, pašiem nekas nebūs jāpērk,” sacīja R.Siliņa.

Diena jau rakstījusi, ka tiesībsarga birojs visas Latvijas skolas ir informējis, ka tām nav tiesību pieprasīt vecākiem mācību līdzekļu iegādi. Tomēr, tuvojoties septembrim, vecākiem daudzviet Latvijas skolās izsniedz nepieciešamo mācību grāmatu sarakstus. Tādēļ tiesībsargs Juris Jansons mudinājis tos vecākus, kuriem skolas pieprasa pirkt mācību līdzekļus, vērsties tiesībsarga birojā.

Tiesībsarga birojs palīdzēs ikvienam vecākam, kurš saņēmis skolas izsniegtu sarakstu ar vecākiem iegādājamiem mācību līdzekļiem, sagatavot iesniegumu skolas faktiskās rīcības apstrīdēšanai. Savukārt, ja skola atteiksies mainīt savu rīcību un turpinās pieprasīt vecākiem iegādāties mācību līdzekļus, tiesībsargs ir gatavs sabiedrības interešu vārdā vērsties tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas