Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Lidostā Rīga simulē bīstamu ķīmisko vielu noplūdi

Starptautiskajā lidostā Rīga trešdien, 27.septembrī, no plkst. 8:15 līdz 10:30 sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) notiks ārkārtas situāciju mācības, kurās tiks simulēta bīstamu ķīmisko vielu noplūde lidlauka teritorijā, portālu Diena.lv informēja lidostas pārstāvji.

"Mācības neietekmēs lidostas ikdienas darbību - lidojumi notiks pēc saraksta un pasažieri tiks apkalpoti ierastajā kārtībā. Mācības neapdraudēs cilvēku veselību vai dzīvību, kā arī neradīs piesārņojumu apkārtējai videi," norāda lidostas pārstāve Laura Karnīte. 

Mācību scenārijs paredz, ka izkraušanas darbu laikā no gaisa kuģa sākas bīstamas ķīmiskas vielas noplūde, ir cietušie. Mācību laikā tiks iedarbināta trauksmes sirēna un notikuma vietā ieradīsies lidostas ārkārtas situāciju dienesti un VUGD. Mācību laikā operatīvie dienesti uz lidostu dosies kā uz reālu izsaukuma vietu, tāpēc lidosta aicina iedzīvotājus izturēties ar sapratni pret operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem.

Mācību mērķis ir lidostas ārkārtas situāciju dienestu un VUGD savstarpējās sadarbības efektivitātes paaugstināšana.

Lidosta aicina pasažierus un lidostas viesus saglabāt mieru, dzirdot trauksmes sirēnas un redzot operatīvo glābšanas dienestu darbības mācību norises vietā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas