Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lidostā Rīga pandēmijas laikā atlaistos darbiniekus augusta beigās varētu sākt pieņemt atpakaļ darbā

VAS Starptautiskā lidosta Rīga Covid-19 pandēmijas dēļ atlaidusi 355 darbiniekus, bet augusta beigās varētu pakāpeniski sākt aicināt atlaistos atpakaļ darbā, šodien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā stāstīja lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Viņa teica, ka pamazām, atceļot ierobežojumus, atsākas arī satiksme. Kopīgais pasažieru samazinājums Eiropā ir 96%, nedaudz labāka situācija ir Ziemeļvalstīs un Baltijā - samazinājums 93-94%, salīdzinot ar pērno gadu.

"No krīzes sākuma tika veidoti dažādi scenāriji, kā aviācijas nozare atkopsies un katru reizi bija trīs scenāriji - optimistiskais, reālistiskais un pesimistiskais. Lidosta Rīga marta vidū izvēlējās pesimistisko prognozi, paredzot lēnu darbības atjaunošanos kaut kad augusta beigās, ar ne vairāk kā 1,6 miljoniem pasažieru gada beigās," teica Odiņa, skaidrojot, ka, pamatojoties uz šo prognozi, tika veikta resursu plānošana, kas paredzēja atbrīvot no darba aptuveni 570 darbiniekus.

Savukārt aprīļa vidū bija jaunas prognozes no Starptautiskās lidostu padomes, un tās bija nedaudz optimistiskākas, teica Odiņa, piebilstot, ka lidosta izvērtēja savus iepriekšējos lēmumus attiecībā uz darbinieku skaitu, izdevumiem un investīcijām.

"Izvēlējāmies piemērotāku, reālistiskāku prognozi, kas paredzēja darbības pakāpenisku atjaunošanos jau maijā, sasniedzot aptuveni 20-30% līdz vasaras beigām. Līdz ar to pārskatījām resursus un darbu varēja saglabāt vēl 220 darbinieki," stāstīja lidostas vadītāja.

Viņa pauda, ka pašreiz lidostā ir 945 darbinieki, kopumā tika atlaisti 353 darbinieki.

Odiņa norādīja, ka lidosta skatās, kā attīstās situācija un, piepildoties prognozēm, augusta beigās varētu sākt pakāpeniski darbiniekus aicināt atpakaļ darbā.

Pērn lidosta Rīga apkalpoja 7,798 miljonus pasažieru, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt šogad pirmajā ceturksnī - 1,251 miljonu pasažieru, kas ir par 12,6% mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā periodā.

Latvijā kopš 13.marta līdz 9.jūnijam saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību bija izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp kopš 17.marta bija atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām.

Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas