Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lidostā Rīga marta beigās darbu sāks Nīderlandes aviokompānija Transavia

Lidostā Rīga marta beigās darbu sāks Nīderlandes zemo cenu aviokompānija Transavia Airlines C.V. (Transavia), nodrošinot lidojumus no Rīgas uz Amsterdamu, aģentūrai LETA pavēstīja lidostas Rīga pārstāve Ilze Salna.

Plānots, ka Transavia maršrutā Rīga-Amsterdama lidos trīs reizes nedēļā. Pirmais lidojums uz Nīderlandes galvaspilsētu paredzēts 31.martā.

Lidotas Rīga valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa norāda, ka Transavia lidojumi no Rīgas uz Amsterdamu palīdzēs Rīgai nostiprināt tiešo savienojumu ar vienu no Eiropas pieprasītākajām tranzīta lidostām. "Tas ir ieguvums pasažieru ērtībai un vienlaikus stiprina mūsu lidostas priekšrocības Baltijas un Ziemeļeiropas reģionā," viņa min.

Lidostā norāda, ka 2021.gadā Amsterdama bija piektais populārākais galamērķis no lidostas Rīga - kopumā pagājušajā gadā šajā maršrutā tika pārvadāti 85 000 pasažieru jeb gandrīz  4% no kopējā pārvadāto pasažieru skaita.

Šā gada vasaras sezonā lidojumus uz un no Amsterdamas nodrošinās divi pārvadātāji - Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" un Transavia, kopumā piedāvājot līdz 17 lidojumiem nedēļā.

Transavia būs 14.lidsabiedrība, kas šogad piedāvās lidojumus no Latvijas. Transavia ietilpst Air France-KLM grupā.

Jau ziņots, ka 2021.gadā lidostā Rīga tika apkalpoti 2,353 miljoni pasažieru, kas salīdzinājumā ar 2020.gadu ir pieaugums par 17%, taču salīdzinājumā ar pirmspandēmijas 2019.gada rādītājiem par 70% mazāk.

Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas