Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lidostā Rīga apkalpoto pasažieru skaits deviņos mēnešos pieaudzis gandrīz trīs reizes

Lidostā Rīga šogad deviņos mēnešos apkalpoti 3,94 miljoni pasažieru, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem.

Lidostas pārstāvji informēja aģentūru LETA, ka 2022.gada septembrī lidostā apkalpoti vairāk nekā 534 000 pasažieru, kas, salīdzinot ar pagājušā gada septembri, ir par 60% vairāk.

Savukārt apkalpoto lidojumu skaits šogad deviņos mēnešos, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, pieaudzis par 62% - no 25 200 līdz 40 800. Tostarp pasažieru lidojumu skaits šogad deviņos mēnešos, salīdzinot ar pagājušā gada deviņiem mēnešiem, palielinājies vairāk nekā divas reizes - no 17 300 līdz 35 700.

Septembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, par 9% pieaudzis visu lidostā apkalpoto lidojumu skaits. Ja pērn deviņos mēnešos tika apkalpoti 4585 lidojumi, tad šogad deviņos mēnešos - 5009. Savukārt pasažieru lidojumu segmentā bija pieaugums par piektdaļu - no 3754 lidojumiem pērn deviņos mēnešos līdz 4539 šogad deviņos mēnešos.

Pasažieru lidmašīnu vidējais aizpildījums 2022.gada septembrī pārsniedza 80%, tostarp populārākie maršruti joprojām bija dažādi atpūtas galamērķi Dienvideiropā.

Lidostā norāda, ka stabilizējas to pasažieru skaits, kas Rīgu izmanto kā pārsēšanās punktu tālākiem lidojumiem. Septembrī gandrīz piektā daļa jeb 101 000 pasažieru lidostu "Rīga" izmantojis kā tranzīta lidostu. Šogad deviņos mēnešos tranzīta pasažieru īpatsvars lidostā "Rīga" veidoja 19% no visiem apkalpotajiem pasažieriem.

Septembrī apkalpoti 155 gaisa kravu reisi, kopā mēnesī apstrādājot gandrīz 1600 tonnu kravu. Savukārt šogad deviņos mēnešos apkalpoto gaisa kravu apmērs sasniedza 15 680 tonnu.

Jau ziņots, ka 2021.gadā lidostā "Rīga" apkalpoja 2,353 miljonus pasažieru, kas salīdzinājumā ar 2020.gadu ir pieaugums par 17%, taču salīdzinājumā ar pirmspandēmijas 2019.gada rādītājiem par 70% mazāk.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas