Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Levits maijā dosies vairākās oficiālās vizītēs

Maijā Valsts prezidents Egils Levits dosies oficiālās vizītēs pie Svētā Krēsla, pie Neatkarīgā Maltas Ordeņa, uz Itāliju, kā arī viesosies NATO Aizsardzības koledžā Romā, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Atzīmējot Latvijas un Svētā Krēsla attiecību simtgadi, 9.maijā un 10.maijā plānota Levita un kundzes Andras Levites vizīte Vatikānā un audience pie pāvesta Franciska. Tāpat plānotas sarunas ar Svētā Krēsla Valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu.

Izsakot kardinālam Parolinam atzinību par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas un Svētā Krēsla attiecību stiprināšanā un padziļināšanā, pēc sarunas notiks valsts apbalvojuma - Triju Zvaigžņu ordeņa lielkrusta komandiera pakāpes - piešķiršanas ceremonija.

Eiropas dienā, 9.maijā, Valsts prezidents apmeklēs Eiropas Savienības (ES) un Svētā Krēsla attiecību piecdesmitgadei veltītu Svēto Misi. Romā notiks arī īpaši Latvijas un Svētā Krēsla simtgadei veltīti notikumi: grāmatas 100 gadi patiesuma un uzticēšanās garā. Diplomātiskās attiecības starp Latvijas Republiku un Svēto Krēslu atvēršana un svinīgs sarīkojums ar garīgās mūzikas koncertu Santi Quattro Coronati bazilikā.

Oficiālās vizītes Itālijā laikā, 11.maijā un 12.maijā, Valsts prezidents tiksies ar Itālijas prezidentu, Itālijas Senāta prezidenti, Deputātu palātas prezidentu un Konstitucionālās tiesas prezidentu. Savukārt Levite tiksies ar Itālijas Paralimpisko komiteju, kā arī apmeklēs vecāko publisko bibliotēku Eiropā Biblioteca Angelica. Vizīte noritēs Latvijas de iure atzīšanas un diplomātisko attiecību nodibināšanas ar Itāliju simtgadē, kā arī atzīmējot 30.gadadienu, kopš Itālija atjaunoja diplomātiskās attiecības ar Latviju.

Valsts prezidents Romā uzrunās drošības politikas jautājumus, ar lekciju uzstājoties NATO Aizsardzības koledžā, kas šogad svin 70 gadu pastāvēšanu. Tāpat paredzēta arī tikšanās ar koledžas vadību.

11.maijā Valsts prezidents Romā tiksies ar Neatkarīgo Maltas Ordeni, lai pārrunātu tālāko Latvijas un Neatkarīgā Maltas Ordeņa sadarbību humanitārajos, sakaru, kultūras un izglītības jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas