Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Levits: Jāstiprina izpratne par ES tiesību darbību Latvijā

Jāstiprina izpratne par Eiropas Savienības (ES) tiesību darbību Latvijā, uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits, kurš šodien Rīgas pilī uzņēma ES Tiesas delegāciju.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, valsts pirmā persona norādīja, ka Latvija ir līdztiesīga un atbildīga ES dalībvalsts. Nacionālās un ES tiesības veido vienotu tiesību telpu Latvijā.

"ES tiesības daudzās jomās nosaka ietvaru nacionālajām tiesībām. Šī dimensija parasti netiek uzsvērta, jo cilvēki par to tik daudz nezina vai arī neņem vērā," pauž prezidents.

Tikšanās laikā Levits ar ES Tiesas delegācijas pārstāvjiem pārrunāja aktualitātes ES Tiesas darbībā, jauno tehnoloģiju radīto tiesību attīstību un tās ietekmi uz tiesu darbu apjomu. Tāpat sarunas laikā abas puses atzīmēja nepieciešamību stiprināt juridiskās izglītības kvalitāti.

Ar Valsts prezidentu tikās ES Tiesas tiesnese Ineta Ziemele un ES Tiesas sekretārs Alfredo Kalots Eskobars, ES Vispārējās tiesas tiesnese Inga Reine un vadošie ES Tiesas dienestu pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas