Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lems, vai patvēruma meklētājiem par 85 centiem palielināt uzturnaudu

Valdība otrdien, 5.jūlijā, lems, vai akceptēt grozījumus noteikumos, kas paredz patvēruma meklētājiem par 85 centiem palielināt naudas līdzekļus, kuri nepieciešami uzturam un dienasnaudas izdevumu segšanai.

Šobrīd patvēruma meklētājam, kurš izmitināts Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā, dienā tiek maksāti naudas līdzekļi 2,15 eiro apmērā uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādei paredzēto izdevumu segšanai. Jaunais regulējums paredz, ka turpmāk patvēruma meklētājam dienā tiks izmaksāti trīs eiro uzturam un dienasnaudas izdevumu segšanai.

Plānots, ka jaunie noteikumi stātos spēkā no šī gada 20.jūlija.

IeM norāda, ka Valsts kontroles (VK) revīzijā IeM uzdots nodrošināt izmaksu ziņā līdzvērtīgu apstākļu sniegšanu Latvijā izmitinātajiem patvēruma meklētājiem neatkarīgi no tā, kura iestāde tos izmitina. VK secinājusi, ka Valsts robežsardze organizē patvēruma meklētāju ēdināšanu, piegādājot gatavas porcijas, kas vidēji izmaksā 5,15 eiro dienā, savukārt PMLP patvēruma meklētājam izmaksā naudas līdzekļus 2,15 eiro apmērā dienā, kas paredzēti ne tikai uzturam, bet arī higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādei. Tāpat revīzijas ziņojumā uzsvērts, ka šo līdzekļu apmērs nav mainījies kopš 2002.gada un tas nav pamatots ar konkrētiem apstākļiem.

Tāpat IeM pērn februārī saņēma ANO bēgļu lietās komisāra vēstuli, kurā cita starpā norādīts, ka šobrīd normatīvajos aktos noteiktais uztura, pirmās nepieciešamības un higiēnas preču iegādei paredzētais finanšu līdzekļu apmērs, kuru saņem patvēruma meklētājs, nav uzskatāms par pietiekamu, lai nodrošinātu patvēruma meklētāju centrā izmitinātajiem cilvēkiem atbilstošu dzīves līmeni.

Šobrīd detalizētu aprēķinu par to, cik personu no iepriekš minētās personu grupas skars jaunais regulējums un kāda būs tā ietekme uz valsts budžetu, IeM neprognozē.

Top komentāri

nu nu
n
besī ārā. cik pensionāriem pēc visu komunālo nomaksas, arsta pakalpojumiem utt. paliek pāri 3 eiro dienā uzturam un higiēnas precēm? parasti gan mūsu vecīšiem nākas izvēlēties, vai nopirkt zāles, vai ēdienu - te kaut kādiem salašņām medicīnas aprūpe par brīvu, dzīvojamā platība par brīvu, 3 eiro dienā un vēl pāri par 70 eiro bērnu nauda, neskatoties uz to, ka viņi šajā valstī nav nostrādājuši nevienu dienu un neko nav ienaksājuši valsts kasē, atšķirībā no pensionāriem.
Labais
L
man bandīti latvietim kas nostrādāja latvijā 26 gadus ir aprēķinājuši pensiju 90 euro apmērā mēnesī.Kur ir taisnība.Vienai sievietej par Latvijā nostrādatiem 32 gadiem bandīti piesprieda 60 euro pensiju.Latvijā politiķi bučodami pēcpusi ASV,ES piekopj genocīdu pret cilvēkiem kas te ir dzimuši
Patriote
P
Te ir totāls genocīds pret latviešu tautu. Gribi dzīvot, strādāt, audzināt bērnus, brauc prom. Par godīgu algu par godīgu darbu, minēto izdarīt nevar, jo vienkārši visam- samaksāt komunālos, NĪN, paēst, apģērbties, salabot zobus, nopirkt tualetes papīru, pulveri uc "ekstras", vienkārši nesanāk. Nu varbūt, ja esi viens, bez bērniem. Bet bērniem jābūt, jo valdība tik domā par imigrantiem, bet tie gan domā par bērniem!!! Palīdzi, Dievs, mūsu latviešu tautai! Izdzīvot!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas