Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lauksaimniekiem vētra nopostījusi vairākus desmitus tūkstošu hektāru

Pirmdienas, 7.augusta, vētra Latvijas lauksaimniecības kultūrām varētu būt nodarījusi postījumus vairāku desmitu tūkstošu hektāru platībā, aģentūrai LETA pauda biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Viņš skaidroja, ka pēc publiskajā telpā paustās informācijas pirmdien vētrā postījumi nodarīti vairāk nekā 1000 ēkām, savukārt par precīzu zaudējumu apmēru lauksaimniecībā informācija vēl tiek apkopota.

"Lauku atbalsta dienests (LAD) ļoti operatīvi jau no vakardienas vakara sāka postījumu apjomu apzināšanu, un līdz vēlam vakaram individuāli zvanīja lauksaimniekiem," atzīmēja Lazdiņš, piebilstot, ka lauksaimniecībā nodarīto postījumu apmērs un tā struktūra varētu būt zināma tuvāk nedēļas beigām.

Vienlaikus biedrības priekšsēdētājs sacīja, ka "Zemnieku saeima" sarunājas ar zemkopības ministru Didzi Šmitu (AS), kā arī tuvākajā laikā cer tikties arī ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), lai pārrunātu tālāko rīcību.

Kā norādīja Lazdiņš, patlaban svarīgākais ir likvidēt vētras sekas - jāsalabo ēku jumti, jāattīra ceļi no sagāztiem kokiem, jāatjauno elektrības piegāde vietās, kur ir pārrauti elektrības vadi.

Tāpat viņš uzsvēra, ka steidzami jāveic arī sarunas ar Valsts meža dienestu par operatīvām atļaujām zāģēt sagāztos kokus, kā arī nepieciešamas sarunas ar Dabas aizsardzības pārvaldi, jo cietuši ir arī vairāki dižkoki.

Jau ziņots, ka pirmdien Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru. Īpaši lielus postījumus vētra nesa Dobeles novadam.

Tāpat ziņots, ka Kariņš lūdzis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un Zemkopības ministrijai (ZM) apkopot informāciju par vētras postījumiem.

Tāpat Kariņš lūdzis ZM un VARAM apkopot informāciju par nepieciešamo valdības rīcību.

Biedrība "Zemnieku saeima" ir lauksaimnieku organizācija Latvijā, kas dibināta 1999.gadā. Biedrības pamatdarbība ir biedru interešu pārstāvēšana, lauksaimniekiem labvēlīgas politikas veidošana, biedru informēšana un izglītošana. Biedrības biedri ir 800 mazu un lielu saimniecību no visas Latvijas. Biedri kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes (augkopība - 54%, piena lopkopība - 38%, citas nozares - 8%) un saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas