Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvijas Olimpiskajai komitejai vairs neļaus dalīt sporta infrastruktūras naudu

Līdz šim valsts investīcijas sporta infrastruktūrā notikušas haotiski un politizēti, kā rezultātā valstij piederošā sporta infrastruktūra nonākusi teju līdz sabrukumam.

Šādi līdzšinējo sporta infrastruktūras investīciju politiku, kas realizēta ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) starpniecību, laikrakstam Dienas bizness raksturo par sporta nozari atbildīgajā Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), kas jau tuvāko nedēļu laikā plāno nākt klajā ar jaunu sporta infrastruktūras attīstības koncepciju.

«Olimpiskie centri vairs netiks atbalstīti tādā veidā, kā tas bija līdz šim, – caur valsts budžeta dotāciju LOK. Ja vispār sporta objekti un bāzes tiks būvēti, tad tās dotācijas tiks piešķirtas konkrētam izpildītājam, konkrētam projekta veicējam. Šobrīd IZM pastāv uz to, ka vispār sporta infrastruktūru nevar attīstīt tā kampaņveidīgi, randomā izvēloties kur kādu objektu būvēt. Infrastruktūra būtu attīstāma pa konkrētiem plānošanas periodiem, lai izpaliktu strīdi par gada, divu gadu vai triju gadu konkrētu finansējumu,» saka IZM Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova.

Kā LOK prezidents, tā arī IZM amatpersonas atzīst, ka pastāvošā sistēma rada izkropļotu priekšstatu par to, cik daudz naudas valsts īsti atvēl sporta finansēšanai, turklāt lēmumi par valsts galvojumu piešķiršanu vai nepiešķiršanu tiek pieņemti, ietekmējoties no politiskās konjunktūras. Nevar gan nepamanīt, ka puse no līdz šim uzceltajiem olimpiskajiem centriem atrodas pašvaldībās, kuru vadītāji ir arī LOK izpildkomitejas locekļi.

U. Auniņa-Naumova Dienas biznesam uzsver – tas, ka LOK vairs netiek plānots izsniegt valsts galvojumus kredītiem, kas ņemti sporta infrastruktūras attīstīšanai, vēl nenozīmējot attīstības apstāšanos: «Varētu teikt, ka IZM pārņem atpakaļ šīs funkcijas un pastiprināti uzraudzīs un pati plānos šo objektu turpmāku attīstību.» 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas