Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvijas iedzīvotāji par prestižāko juridisko profesiju uzskata advokāta darbu

Lielākā daļa jeb 66% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju par prestižāko tiesību zinātņu profesiju uzskata advokāta darbu, liecina zvērinātu advokātu biroja VARUL Rīga veiktais pētījums.

77% aptaujāto atzina, ka ikvienam cilvēkam līdztekus savam ģimenes ārstam un finanšu konsultantam ir nepieciešams arī savs juridiskās palīdzības sniedzējs – advokāts. Prestiža ziņā kā nākamo 57% aptaujāto iedzīvotāju ir minējuši tiesneša amatu, 44% - notāra, bet 41% atzīst, ka cienījama ir arī prokurora profesija.

66% pētījuma respondentu atzīst, ka ļoti nozīmīgi, jurisprudences studentiem ir jau studiju laikā praktizēties pie labākajiem nozares speciālistiem, turpretī 62% atzīst, ka svarīgāk praksi iziet pie nozares speciālista ir pēc studiju beigšanas. 51% norāda, ka ir nepieciešams nepārtraukti papildināt zināšanas dažādos kvalifikācijas celšanas kursos un semināros. Personas vecumā no 15 – 19 gadiem uzskata, ka papildus zināšanas jāapgūst arī vasaras skolās, ko sadarbībā ar praktiķiem un starptautiskām organizācijām rīko augstskolas.

"Tiesību zinātnes Latvijā ir viena no pieprasītākajām studiju programmām, ar vienu no lielākajiem konkursiem uz valsts budžetu vietām, tāpēc tiesību zinātnes Latvijā studē vairāki tūkstoši jauniešu. Lai arī jurista profesija pasaulē pamatoti tiek uzskatīta par vienu no prestižākajām un labāk atalgotajām, Latvijā ne vienmēr augstskolu beidzējiem izdodas atrast darbu šajā specialitātē. Un tas nav tāpēc, ka pie mums nebūtu pieprasījuma pēc labiem juristiem, bet gan tāpēc, ka tikai nedaudz augstskolu Latvijā nodrošina kvalitatīvas studijas un labu speciālistu sagatavošanu," komentēja VARUL Rīga partnere, zvērināta advokāte Vita Liberte.

Ar VARUL Rīga atbalstu pirmo reizi šovasar Rīgā norisināsies Amerikas Savienoto Valstu (ASV) tiesību vasaras skola, kuras ietvaros studentiem būs iespēja iepazīties ar ASV tiesībām un to specifiku. ASV tiesību vasaras skolas nodarbības norisināsies LU Juridiskajā fakultātē no 8.-13.jūlijam un sniegs iespēju iepazīties ar plašu tēmu loku, t.s. ASV tiesību sistēmas īpatnībām, krimināltiesībām, kriminālprocesu, civilprocesu, kā arī civiltiesībām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas