Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijai militārās mācības Saber Strike izmaksās 141 000 latu

Latvijai militārās mācības Saber Strike izmaksās 141 700 latu, liecina Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotais un valdībā iesniegtais rīkojums par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopīgajām militārajām mācībām Latvijas teritorijā.

LETA jau ziņoja, ka no 11.jūnija līdz 22.jūnijam Ādažu novadā un tam pieguļošajā novada teritorijā notiks starptautisko militāro mācību Saber Strike 2012 lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalīsies vairāk nekā 1700 karavīru no ASV, Igaunijas, Kanādas, Latvijas un Lietuvas. Ārvalstu militārpersonu skaits mācībās būs vairāk nekā 1000.

Nākamnedēļ par atļaujas došanu šīm mācībām lems Ministru kabinets, jo saskaņā ar likumdošanu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijā, ja mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem valdība.

Šo apvienoto sauszemes un gaisa spēku militāro mācību vadošā valsts ir ASV, Igaunija ir mācību uzņemošā valsts mācību štāba vingrinājumam, savukārt Latvija ir aktīvās mācību fāzes - lauka taktiskā vingrinājuma - uzņemošā valsts.

Kanādas bruņoto spēku karavīri mācībās Saber Strike piedalīsies pirmo reizi. Šo militāro mācību mērķis ir Baltijas valstīm sadarbībā ar sabiedrotajiem sagatavot un pilnveidot bruņoto spēku vienību gatavību dalībai starptautiskajās operācijās, tostarp Afganistānā, tādējādi sekmējot sabiedroto spēku savietojamību un pilnveidojot gaisa un sauszemes operāciju spēju savstarpējai integrācijai. Mācību uzdevums ir arī stiprināt reģionālo stabilitāti un drošību, kā arī pilnveidot sabiedroto spēku militāro sadarbību.

Īpaša vērība šajās mācībās būs veltīta aizsardzības nozares un civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbības pilnveidošanai uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā, realizējot atbilstošu sabiedroto militāro un atbalsta vienību uzņemšanu un izvietošanu Latvijā.

No Latvijas mācībās piedalīsies AM, Nacionālo bruņoto spēku regulārās vienības un Zemessardze, kā arī civilās valsts un pašvaldību institūciju pārstāvji no Satiksmes ministrijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas un Valsts robežsardzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas