Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijā, visticamāk, nebūs sniegoti Ziemassvētki

Pēc siltā un vējainā decembra sākumā Latvijā pamazām aizsākas laika apstākļu izmaiņas - jaunnedēļ piesals, tomēr līdz Ziemassvētkiem stabils sals nesaglabāsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Šonedēļ vēl saglabājas brāzmains rietumu puses vējš, kas ceturtdien un naktī uz piektdienu jūras piekrastē brāzmās sasniegs pat 20 līdz 22 metrus sekundē, arī gaisa temperatūra ir virs nulles, līdz ar to pamatā tikai līst, snidzis nav kopš decembra pirmajām dienām. Tomēr piektdien dienas vidū un pēcpusdienā, kā arī sestdien situācija mainīsies – Latvijas centrālajos un austrumu rajonos lietus pāries slapjā sniegā un sniegā, pazemināsies arī gaisa temperatūra.

Pa laikam nokrišņi gaidāmi arī svētdien un nākamās nedēļas pirmajā pusē (galvenokārt piekrastes reģionos, jo to veidošanos ietekmēs neaizsalušie Baltijas jūras un Rīgas līča ūdeņi, virs kuriem ar ziemeļu vējiem ieplūdīs vēsākas gaisa masas). Nedēļas vidū, atmosfēras spiedienam paaugstinoties, nokrišņi mitēsies.

Pamazām spēkā pieņemsies sals – jau darba nedēļas sākumā naktīs piesals teritorijas lielākajā daļā, Latvijas austrumu rajonos neliels sals saglabāsies pat dienas laikā, bet nedēļas vidū gaidāms, ka termometra stabiņš nakts laikā varētu sasniegt pat -10 grādu atzīmi, arī diena gandrīz visā Latvijā temperatūra saglabāsies zem 0 grādiem. Līdz ar to nelielā sniega sega, kas valsts austrumu rajonos izveidosies vēl šajā nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā, pieturēsies.

Tomēr ziemas laika apstākļi nesaglabāsies ilgi – pastāv augsta varbūtība, ka nākamās nedēļas nogalē ziemeļu puses vējus nomainīs rietumu puses vēji un, kā jau ierasts, tie uz Latviju atkal nesīs siltākas gaisa masas – iestāsies atkusnis, nelielā sniega sega kusīs, iespējams, vēji atkal sasniegs vētras spēku, prognozē meteorologi.

Līdz ar to Ziemassvētku laiks tuvosies ar nepastāvīgiem laika apstākļiem, augstāka varbūtība ir, ka šajā periodā saglabāsies tā sauktā rietumu gaisa masu plūsma, kas ievērojami samazina iespēju, ka Ziemassvētki būs "balti" un ar stabilu salu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas