Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā saslimstība ar Covid-19 patlaban ir 1,6 reizes augstāka nekā vidēji Eiropā

Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 Latvijā patlaban ir 673,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kas 1,6 reizes lielāka nekā vidēji Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs, kur šis rādītājs ir 425 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, liecina otrdien valdības un Krīzes padomes kopsēdē iesniegtā izskatītā prezentācija par epidemioloģisko situāciju valstī, balstoties uz 18.janvāra datiem.

14 dienu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kas ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

Vienlaikus prezentācijā tiek atzīmēts, ka pēdējo septiņu dienu laikā Covid-19 gadījumu skaitu relatīvi pret attiecīgo periodu pirms septiņām dienām ir samazinājusies par 11,4%, un patlaban vidēji dienā tiek atklāti 858 gadījumi. Sarucis arī pozitīvo testu īpatsvars, kas vēl pirms septiņām dienām bija 9,1%, bet patlaban, ņemot vērā pēdējo septiņu dienu vidējo rādītāju, tas ir 8,4%.

Tāpat kritums novērojams attiecībā pret veikto Covid-19 testu skaitu. Pēdējo septiņu dienu laikā veikti 10 184 Covid-19 testi dienā, kas ir par 4,3% mazāk nekā pirms septiņām dienām.

Visaugstākā 14 dienu saslimstība ar Covid-19 uz 100 000 iedzīvotāju patlaban ir Latgalē, kur tā pārsniedz 1000 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju robežu. Otrā augstākā saslimstība ir Zemgalē, trešā - Rīgā un ceturtā - Pierīgā. Šiem reģioniem seko Vidzeme, kur saslimstība ir otrā zemākā valstī, un Kurzeme, kur tā ir zemākā.

Patlaban kritums saslimstībā ar Covid-19 ir vērojams visās vecuma grupās izņemot bērnus vecumā līdz 14 gadiem. Visaugstākā saslimstība ar Covid-19 joprojām ir personu vecumā no 50 līdz 64 gadiem vidū, kamēr viszemākā - bērnu vecumā līdz 14 gadiem.

Jau ziņots, ka pirmdien Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) informēja, ka patlaban Latvijā var novērot, ka ieviestie drošības pasākumi ir palīdzējuši nedaudz stabilizēt situāciju, taču saslimstība ar Covid-19 joprojām ir augsta.

Aizvadītajā nedēļā tika atklāti 6096 jauni inficēšanās gadījumi, kamēr nedēļu iepriekš - 4. līdz 10.janvārī - tika atklāts 7071 sasirgušais. Tādējādi pagājušajā nedēļā ik dienu tika atklāti vidēji 871 gadījumi, kamēr - 4. līdz 10.janvārī - vidēji 1010 gadījumi dienā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas