Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā plānots saņemt 19 200 Moderna ražotās vakcīnas pret Covid-19

Šodien Latvijā plānots saņemt 19 200 farmācijas uzņēmuma Moderna ražotās vakcīnas pret Covid-19, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) mājas lapā publicētā informācija.

Arī maijā ik nedēļu paredzēts saņemt tādu pašu skaitu Moderna vakcīnu, līdz ar to kopumā maijā Latvija varētu saņemt 76 800 šī ražotāja vakcīnu devu.

Atbilstoši NVD datiem līdz šim Latvija saņēmusi 91 200 Moderna vakcīnu devu. Līdz pirmdienai (ieskaitot) izlietotas vismaz 74 696 šī ražotāja devu, no tām 58 296 pirmajai potei un 16 400 otrajai potei.

Kā ziņots, pirmdien Latvijā saņemtas 79 560 Pfizer/BioNTech vakcīnu pret Covid-19 devas, kas ir līdz šim lielākā šī ražotāja vakcīnu piegāde Latvijā. Atbilstoši NVD datiem līdz ar pirmdien saņemtajām devām Latvijā līdz šim saņemtas 185 835 Pfizer/BioNTech vakcīnu devas.

Arī nākamnedēļ plānots saņemt 79 560 šī ražotāja vakcīnu devu. Sekojošās divās nedēļās katrā plānoto piegādāto vakcīnu skaits palielināsies līdz attiecīgi 81 900 un 83 070 devām. Savukārt jūnijā ik nedēļu Latvijā plānots saņemt no 117 000 līdz 119 340 Pfizer/BioNTech devu.

Kopumā līdz jūnija beigām plānots saņemt 837 720 Pfizer/BioNTech vakcīnu devu.

AstraZeneca un Johnson&Johnson ražoto vakcīnu piegādes tuvākajā laikā Latvijā nav plānotas, liecina NVD mājaslapā pieejamie dati.

Kā ziņots, no pirmdienas vietnē manavakcina.lv jebkurš Latvijas iedzīvotājs vecumā virs 18 gadiem var izvēlēties sev tuvāko un ērtāko vakcinācijas pret Covid-19 vietu un pieraksta laiku.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas