Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvijā pārdzīvotā vētra bijusi stiprākā pēdējo gadu laikā

Aizvadītajā diennaktī Latvijā piedzīvotā vētra ierindojama stiprāko Latvijā novēroto vētru vidū – kopš 1960.gada tā ierindojas 13.vietā un bijusi stiprākā kopš 2008. gada 23. februāra, portāls Diena.lv uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC). 

Vēl stiprākas vētras par šo Latvijā 21.gadsimtā piedzīvotas divas reizes - 2001. gada novembrī, kā arī 2005. gada 8.-9. janvārī, kura savukārt ir trešā spēcīgākā. Pirmajā un otrajā vietā ir 1967. un 1969. gadu vētras.

LVĢMC ifnormē, ka ciklons, kas visā Eiropas ziemeļu daļā 28.-29. oktobrī atnesa ļoti stipras vēja brāzmas, otrdienas rītā jau pakāpeniski zaudē savu spēku. Vēja pastiprināšanās nakts vidū notika diezgan strauji, ko parāda arī Daugavgrīvas novērojumu stacijā fiksētās vēja izmaiņas nakts vidū. 

Visstiprākās vēja brāzmas tika novērotas Kurzemē, Zemgales rietumos un Vidzemes ziemeļrietumu rajonos (kur diemžēl novērojumu stacijas elektropiegādes pārtraukumu dēļ maksimālā vēja laikā vairs nestrādāja, tādēļ vērtības kartē neparāda patieso situāciju), kur dienvidrietumu vējš brāzmās sasniedza 25-30 metrus sekundē (m/s). Rīgā pilsētas centrā maksimālās novērotās vēja brāzmas bija 24 m/s, bet pie ieejas Rīgas ostā Daugavgrīvas novērojumu stacijā vēja brāzmas sasniedza 29 m/s. 

LVĢMC norāda, ka ciklonam atkāpjoties, Eiropā oktobra beigās un novembra sākumā vēl saglabāsies rietumu gaisa masu plūsma – saglabāsies rudens laika apstākļi, un vēl aizvien valdīs siltas gaisa masas. Pat nakts stundās, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūrai līdz 0 grādu atzīmei pazemināsies reti un tikai atsevišķos rajonos. Pastāv varbūtība, ka Eiropas ziemeļu daļu nākamajā darba nedēļā skars vēl kāda spēcīga vētra, tomēr par to intensitāti, pārvietošanās trajektorijām precīzāk būs iespēja sniegt informāciju šīs nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā. Bieži ir gaidāmi nokrišņi, turklāt tas vēl aizvien būs lietus, slapja sniega un sniega varbūtība šajā periodā Latvijā ir ļoti maza. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas