Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kučinskis: Nav taisnība par Krievijas kravu apjoma strauju kritumu

Nav patiesa pagājušajā nedēļā izskanējusī satraucošā informācija, ka pēdējā mēneša laikā Latvijas ostās Rīgā un Ventspilī par 90% krities no Krievijas ievesto kravu apjoms, otrdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pavēstīja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc viņa teiktā aģentūras Reuters sniegtā informācija bijis zināmā mērā uzpūsts burbulis, jo saskaņā ar Satiksmes ministrijas apkopoto informāciju kravu apjoms no Krievijas līdz 25. maijam pat pieaudzis par 15,9%. Objektīvu apstākļu dēļ vairs netiek vestas ogles, jo beigusies apkures sezona, taču pārējie kravu veidu apjomi caur Latvijas ostām neesot mazinājušies.

"Tas gan nenozīmē, ka Krievija maina savu stratēģiju vairāk izmantot savas ostas, ko jau lēma 2000. gadā," piebilda Kučinskis.

Viņš arī apliecināja, ka nav nekādu indikāciju, ka arī turpmākajos mēnešos no Krievijas vedamo kravu apjoms varētu kristies.

Pašlaik Krievijas kravas veido 75% no kopējā kravu apjoma Latvijas ostās, taču tās nevar būt mūžīgi paredzams lielums, tāpēc tiek meklēti citi kravu avoti.

Reuters pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Krievijai piederošais dzelzceļa monopolists Russkije Zheleznije Dorogi (RŽD) nav atsaucies vairākkārtējiem pieprasījumiem veikt naftas produktu, minerālmēslu ogļu un metalurģijas izstrādājumu kravu piegādes no Krievijas uz ostām Latvijā, atzinusi nozares vadība. Tas uzskatāms par nopietnu triecienu Latvijai, kur tranzīta tirdzniecībai ir ļoti nozīmīga loma.

Top komentāri

rekur
r
Krievu tranzīts uz Rīgas ostu- 03.17.- 1,2 milj.t., 04.17.-0,75 milj.t., 01.-15.05.17.- 0,0457 milj.t. Aģentūra REUTER. Krievijas kravas veido 90% Latvijas tranzita.
Acis nodod
A
Dirsh, suka.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas