Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kucina: Līdz regulējuma izstrādei viendzimuma pāru aizsardzību regulēs tiesa

Līdz brīdim, kad būs īstenota regulējuma pilnveide par Satversmes tiesas (ST) spriedumu saistībā ar viendzimuma pāru aizsardzību, tiesību normu piemērotāji - iestādes un administratīvās tiesas - Satversmi piemēros tieši un nepastarpināti, aģentūrai LETA sacīja ST priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina.

Šodien pienācis termiņš ST spriedumu izpildei, kuros lemts par viendzimuma pāru tiesisko atzīšanu. Līdz šim neesot bijis indikāciju par spriedumu izpildi tiesas noteiktajā laikā.

Kucina norādīja, ka ar ST spriedumiem regulējums, ciktāl tas neparedz noteiktas tiesības viendzimuma pāriem, atzīts par spēkā neesošu no šī gada 1.jūnija.

ST attiecīgajos spriedumos sniegusi skaidrus un izvērstus apsvērumus par to, kas likumdevējam būtu jāņem vērā, pilnveidojot normatīvo regulējumu - grozot esošo vai pieņemot jaunu regulējumu. ST tiesnese uzsver, ka demokrātiskā tiesiskā valstī ST spriedumus ievēro un izpilda ikviena valsts institūcija.

Jau vēstīts, ka Civilās savienības likumprojektu, pildot ST 2020.gada spriedumu, izstrādājusi Tieslietu ministrija. Likums, ja tas tiks pieņemts, pavērs iespēju divām pilngadīgām personām stāties civilajā savienībā, darot "redzamas" savas attiecības valsts priekšā, tostarp nereģistrētā kopdzīvē dzīvojošiem pāriem, viendzimuma pāriem, kā arī pensionāriem, kas ekonomisko iemeslu dēļ dzīvo vienā mājsaimniecībā.

Plānots, ka ceturtdien, 2.jūnijā, Saeima skatīs Civilās savienības likumu trešajā lasījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas