Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Konkursā uz divām LTV valdes locekļu vietām pieteikušies astoņi pretendenti

Konkursā uz divām Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu vietām pieteikušies astoņi pretendenti, informē Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Pieteikšanās konkursā noslēdzās šodien plkst.16.

Kā norāda padomes pārstāvji, saskaņā ar konkursa nolikumu pretendentu vērtēšana var notikt vairākās kārtās. Pretendentu vērtēšanas termiņu nominācijas komisija nosaka brīvi pēc saviem ieskatiem, bet tas nevar būt ilgāks par 31.martu. Nominācijas komisijas rekomendētos atbilstošākos kandidātus NEPLP aicinās uz interviju slēgtā padomes sēdē.

LTV pašreizējais valdes loceklis Sergejs Ņesterovs apliecināja, ka pieteicies konkursā, ņemot vērā to, kas ir sasniegts līdzšinējā darba posmā. Ņesterovs norādīja, ka negribētos iesāktos darbus pamest, jo sasniegti labi rezultāti. Ja tāda iespēja būs, viņš turpināšot attīstīt uzņēmumu, norādīja pašreizējais LTV valdes loceklis. Otrs valdes loceklis Māris Skujiņš, atsaucoties uz noteikto konkursa konfidencialitātes principu, atteicās atklāt, vai viņš pieteicies konkursam. Noteikto principu neesot korekti pārkāpt. Viņš arī norādīja, ka konkursa kvalitāti nevarot vērtēt pēc konkursā pieteikušos pretendentu skaita, bet gan pēc šo pretendentu prasmēm un kvalifikācijas.

Kā ziņots, konkurss izsludināts uz valdes locekļa programmu attīstības jautājumos un valdes locekļa finanšu vadības jautājumos vietu.

Ņemot vērā likuma par publisku kapitālsabiedrību pārvaldību nosacījumus, NEPLP pieņēma vienbalsīgu lēmumu nesludināt konkursu uz LTV valdes priekšsēdētāja amata vietu un pagarināt līgumu ar esošo LTV valdes priekšsēdētāju Ivaru Belti uz nākamajiem pieciem gadiem.

Par nominācijas komisijas vadītāju apstiprināta NEPLP vadītāja vietniece Dace Ķezbere, komisijā darbojas NEPLP priekšsēdētāja Aija Dulevska, NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes loceklis Arturs Vaiders un Baiba Strautmane, kā arī Pārresoru koordinācijas centra deleģētais pārstāvis Vladislavs Vesperis. Komisijā iekļauts arī neatkarīgais eksperts ar padomdevēja tiesībām - LTV arodbiedrību pārstāve Agita Cāne.

Nominācijas komisijas uzdevums ir izvērtēt LTV valdes kandidātus un izvirzīt kandidātu ievēlēšanai katra valdes locekļa amatā.

Pašreizējā LTV valde tika iecelta 2013.gadā. Valdes priekšsēdētājs ir Belte, valdes locekļi - Sergejs Ņesterovs, kurš atbild par programmu attīstību, un Māris Skujiņš, kura kompetencē ir finanšu un tehnoloģiju jautājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas