Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Konferencē vērtēs meliorācijas ietekmi Baltijas jūras piesārņojuma mazināšanai

Lai vērtētu iespējas mērķtiecīgi samazināt Baltijas jūrā ieplūstošo piesārņojumu, novembra nogalē Bauskas pilī norisināsies starptautiska konference par jaunākajām tendencēm meliorācijā, aģentūru LETA informēja biedrībā Zemnieku saeima.

Pirmajā konferences dienā, 23.novembrī, dalībniekiem būs iespēja uzzināt par aktuālo situāciju meliorācijā, lauksaimnieku viedokļiem, starpniekorganizāciju lomu, ministriju iesaisti, dažādu biedrību aktivitātēm un pašvaldību iesaistīšanos vides sakārtošanā.

Savukārt 24.novembrī klātesošie tiks iepazīstināti ar izstrādātajiem risinājumiem dažādos reģionos. Piemēram, meliorācijas eksperts Mārtiņš Cēsnieks stāstīs par zemnieku saimniecības Vilciņi pieredzi, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) asociētais profesors Ainis Lagzdiņš - par ūdens kvalitātes monitoringa datiem, hidrobiologs Andris Urtāns prezentēs pētījumu par videi draudzīgu meliorācijas sistēmu ietekmi uz bioloģisko daudzveidību, bet eksperti no Igaunijas Zemkopības ministrijas un Tallinas universitātes iepazīstinās ar lauksaimniecības zemju meliorāciju Igaunijā un pieredzētajiem izaicinājumiem meliorēto kūdras mežu jomā.

Konference tiek rīkota kā daļa no Centrālās Baltijas programmas projekta NutrInflow aktivitātēm. NutrInflow projektā sadarbojas Latvija, Somija un Zviedrija.

Projekts no 2015.gada septembra līdz 2019.gada februārim tiek īstenots Centrālā Baltijas jūras reģiona programmā 2014.-2020.gadam. Projekta vadošais partneris ir lauku uzņēmējdarbības atbalsta organizācija ProAgria Southern Finland, un tā kopējais budžets ir 1,78 miljoni eiro, no kuriem 85% ir Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas līdzfinansējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas