Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Komerciālo radiostaciju asociācija: Iebilstam pret Mūrnieces vienpersoniskajiem kritērijiem NEPLP kandidātu atlasē

Pēdējās dienās publiski izskanējusī informācija liecina, ka pretēji iepriekš plaši sludinātajam, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija nemaz negrasās ņemt vērā nozares sabiedrisko organizāciju viedokli un ieteikumus NEPLP kandidātu atlasē.

Latvijas Komerciālo radiostaciju asociācija darbam padomē arī turpmāk ieteica pašreizējo NEPLP priekšsēdētāja vietnieci Daci Bucenieci, kas ir Latvijas un starptautisko mediju nozari pārzinoša profesionāle.
D.Bucenieces juridiskās zināšanas un spēja iedziļināties nozares problemātikā ir palīdzējušas sakārtot nozares likumdošanu, un viņas kandidatūra nodrošinātu Padomes darbam nepieciešamo pēctecību.

I.Mūrnieces publiskie paziņojumi, ka viņas skatījumā neviens no esošajiem padomes locekļiem nedrīkstētu būt nākamās padomes sastāvā, ir absolūti populistiski  spekulatīvi, turklāt nesaskan ar nozares viedokli. Kā liecina informācija  Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas mājas lapā, D.Bucenieci izvirzījušas un atbalsta vēl vismaz 8 dažādas sabiedriskās  organizācijas - šāda atbalsta nav nevienam citam kandidātam.

I.Mūrnieces viedoklis ne tikai nesaskan ar nozares pārstāvju viedokli, bet ir arī pretrunā ar likuma pantu – kas atļauj kandidēt darbam Padomē divus termiņus pēc kārtas.

Kāpēc Mūrnieces kundze, kurai nav ne pieredzes, ne panākumu dotajā nozarē un kura tāpēc nevar tikt uzskatīta par ekspertu neņem vērā nozares ilggadēju un panākumus guvušu dalībnieku viedokļus?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas