Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

KNAB par 2011.gadu uzdevis partijām atmaksāt 13 347 latus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), pabeidzot partiju 2011.gada pārskatu un saņemto ziedojumu pārbaudes, uzdevis partijām atmaksāt ziedotājiem vai ieskaitīt valsts budžetā kopsummā 13 347 latus.

Naudu uzdots atmaksāt gandrīz visām Saeimā pārstāvētajām partijām - "Saskaņas centram", Reformu partijai (RP), ''Nacionālai apvienībai", Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS). Tā, piemēram, KNAB konstatējis, ka ZZS ir veikti divi ziedojumi no likumā neatļauta finansēšanas avota - juridiskajām personām -, bet RP saņēmis ziedojumu no personas, kura nav Latvijas pilsonis un kurai nav tiesības saņemt Latvijas nepilsoņa pasi.

Par gada pārskatu un saņemto ziedojumu sarakstu iesniegšanas kārtības neievērošanu 22 gadījumos politiskās partijas ir sauktas pie administratīvās atbildības un tām uzlikti naudas sodi kopsummā 1580 latu apmērā, savukārt mutvārdu aizrādījumi izteikti 18 partijām.

Lielākā daļa izdarīto pārkāpumu ir saistīti ar gada pārskatu neiesniegšanu un savlaicīgu informācijas nesniegšanu par saņemtajiem ziedojumiem.

Visi saistībā ar 2011.gada pārskatu pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem pieņemtie KNAB lēmumi par partiju saukšanu pie administratīvās atbildības ir stājušies likumīgā spēkā.

Astoņos gadījumos politiskās partijas nav samaksājušas KNAB uzliktos naudas sodus, tāpēc šie lēmumi ir nodoti tiesu izpildītājiem piespiedu izpildei. Savukārt par gada pārskata neiesniegšanu likumā noteiktajā kārtībā tiesai nosūtīti prasības pieteikumi par piecu partiju darbības apturēšanu.

Saistībā ar KNAB lēmumiem partiju saukšanu pie administratīvās atbildības un uzliktajiem naudas sodiem dažādos laikaposmos kopumā 14 politiskajām partijām ir parādsaistības 6574 latu apmērā.

Savukārt četrām partijām un to apvienībām ir parādsaistības saistībā ar KNAB lēmumiem par finanšu līdzekļu atmaksu 542 640 latu apmērā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas