Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KNAB nekonstatē likumpārkāpumus ar Burovam dāvināto vērtīgo rokas pulksteni

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis likumpārkāpumus ar bijušajam Rīgas domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam (GKR) dāvināto vairākus tūkstošus vērto rokas pulksteni un stāvvietas caurlaides izmantošanu Rīgā.

KNAB ir pabeidzis pārbaudi, nekonstatējot likumā Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpumus, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Attiecībā uz pulksteni, KNAB atbilstoši savai kompetencei saistībā ar iespējamo korupciju pieņēmis lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Jau ziņots, ka KNAB augusta beigās sāka pārbaudi, "reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju". Par Burova pulksteni un caurlaides izmantošanu publisku uzmanību vērsa Burova konkurents Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, partijas Saskaņa Rīgas domes deputāta amata kandidāts Guntars Grīnvalds.

Politiķis augusta sākumā žurnālistiem norādīja, ka Burovs, kurš vairs nav Rīgas mērs un Rīgas domes amatpersona, kā arī, pēc oficiālas informācijas, nav arī uzņēmuma Rīgas nami amatpersona, izmanto Rīgas namu caurlaidi, lai novietotu savu automašīnu BMW X5 autostāvvietā pie Rīgas Kongresu nama. Jebkuram citam iedzīvotājam tas izmaksātu aptuveni divus eiro stundā.

Tāpat Grīnvalds paziņoja, ka ir lūdzis tiesībsargājošās iestādes pārbaudīt, kādēļ Burovs nav deklarējis zelta rokaspulksteni, kas viņam redzēts uz rokas. Pēc Grīnvalda aplēsēm, šādi pulksteņi maksājot no 8500 līdz 25 000 eiro. Taču nevienā Burova iesniegtajā deklarācijā šāds pirkums vai dāvinājums nav norādīts.

Iepriekš aģentūrai LETA Burovs skaidroja, ka caurlaide viņam bijusi, kopš viņš pildīja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumus. Rīgas domē pastāvējuši iekšējās kārtības noteikumi, ka visiem bijušajiem Rīgas domes priekšsēdētājiem ir iespēja lietot stāvvietu pie Rātsnama.

Beidzot pildīt domes priekšsēdētāja amata pienākumus, Burovs šo iespēju - lietot Rātsnama stāvvietu - neesot izmantojis, taču pāris reizes izmantoja veco Rīgas namu caurlaidi. Burovs atzīst, ka tas neesot labi un turpmāk to vairs neizmantošot.

Līdzīgu skaidrojumu aģentūrai LETA izteica ari uzņēmuma Rīgas nami pārstāve Laura Jansone. Rīgas nami izsniedz caurlaides transportlīdzekļu īslaicīgai iebraukšanai teritorijā pie Rīgas Kongresu nama nekustamā īpašuma teritorijas apsaimniekotājiem, esošo telpu ilgtermiņa nomniekiem, pakalpojumu sniedzējiem, kā arī Rīgas namu pārstāvjiem.

Šīs caurlaides tiek izsniegtas bez maksas, lai pakalpojuma sniedzēji varētu nodrošināt pakalpojumu pieejamību. Izsniegtās caurlaides Rīgas namiem zaudējumus nerada.

Rīgas nami transportlīdzekļu īslaicīgās iebraukšanas caurlaides konkrētajā teritorijā pārskata vienu reizi gadā. Pēc to izvērtēšanas jaunas tiek izsniegtas nākamajam kalendārajam gadam vai līdz attiecīgā gada noteiktajam termiņam. Tuvākajā laikā nekustamā īpašuma pārvaldnieks sazināsies ar Burovu, lai vienotos par caurlaides nodošanu Rīgas namiem.

Savukārt, skaidrojot situāciju ar pulksteni, Burovs norādīja, ka tas viņam esot uzdāvināts vairāk nekā pirms desmit gadiem un visu šo laiku bijis redzams viņam uz rokas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas