Laika ziņas
Šodien
Migla

Kā ražo vietējie: Auzu pārslas uzņēmumā Rīgas dzirnavnieks

Portāls Diena.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties 13 Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumos, kas savai produkcijai ieguvuši Bordo karotītes kvalitātes zīmi. Šoreiz iespēja uzzināt, kā uzņēmumā AS Rīgas dzirnavnieks tiek ražotas auzu pārslas.

Vidēji dienā uzņēmums saražo 20-40 tonnas auzu pārslu, stāsta kompānijas valdes loceklis Žilvinas Pakeltis. Lielāko daļu no pārdošanas apjomiem veido tieši auzu pārslas lielajās pakās, arī pilngraudu un ātri vārāmās auzu pārslas. 

Auzu pārslu patēriņš gan Baltijas valstīs, gan citās pasaules valstīs palielinās, stāsta AS Rīgas dzirnavnieks valdes loceklis. Ņemot vērā auzu pārslu veselīgās īpašības, tās kļūst par modes lietu, viņš piebilst.   

Ir ļoti maz produktu Baltijas valstu tirgū, kuru patēriņš tik ilgi ir saglabājies stabils, norāda Pakeltis. Pērn kompānija nosvinēja 60 gadu jubileju, kopš ražošanā ieviestas auzu pārslas.

Kompānija auzu pārslas pārdod visās Baltijas valstīs un citur Eiropā, nesen eksports sākts arī uz Āfriku un Ķīnu. Eksports patlaban veido lielāko pārdošanas apmēru daļu. Tomēr aug arī vietējā tirgus apmērs, jo patērētāji aizvien vairāk iegādājas auzu pārslas. 

Galerijā augstāk skaties, kā AS Rīgas dzirnavnieks tiek ražotas auzu pārslas! 

bilde

bilde

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas