Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jūrmalas domē plāno sadarboties VL-TB/LNNK un Tev Jūrmalai!/JKP

Jūrmalas domē nacionālās apvienības Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāti plāno sadarboties ar partiju apvienības "Tev Jūrmalai!"/Jaunā konservatīvā partija (Tev Jūrmalai!/JKP) deputātiem, taču nav skaidrs, kā veidosies deputātu vairākums.

VL-TB/LNNK saraksta līderis Andris Čuda aģentūrai LETA pastāstīja, ka Tev Jūrmalai!/JKP ir uzrunājuši nacionālo apvienību sadarbībai, un VL-TB/LNNK piedāvājumu ir apstiprinājusi.

Viņš arī pauda, ka VL-TB/LNNK, kas ieguvusi divus mandātus, nejūtas pietiekami spēcīga domē, lai pati kādu no pārējiem politiskajiem spēkiem uzrunātu sadarbībai.

Iepriekš Čuda aģentūrai LETA pauda, ka partija noteikti ir uzlabojusi rezultātus un ieguvusi lielāku pārstāvniecību domē, bet tas nekādā veidā nemaina nostāju par partiju Saskaņu. "Viņi [Saskaņa] var sadarboties ar mums, bet mēs ar viņiem noteikti nesadarbosimies," pauda Čuda.

Viņš norādīja, ka ideālā gadījumā koalīcijas kodols Jūrmalas domē būtu VL-TB/LNNK kopā ar Tev Jūrmalai/JKP, kā arī atsevišķi godprātīgi deputāti no citām partijām.

Savukārt partijas Tev, Jūrmalai!/JKP kopējā saraksta līderis Arnis Ābelītis aģentūrai LETA pauda, ka ir grūti prognozēt, kāda izskatīsies koalīcija šajā sasaukumā, tomēr skaidrs ir viens - Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) jāpaliek opozīcijā.

Jautāts, vai varētu būt iespējams izveidot koalīciju kopā ar Saskaņu un VL-TB/LNNK, Ābelītis norādīja, ka domē nav jārunā par valodas likumu, bet par to, vai ies pa grantētām dubļainām ielām vai grantētām - tas ir būtiskākais.

Partijas Saskaņa līderis Ņikita Ņikiforovs aģentūrai LETA pauda, ka partija ir gatava sadarboties ar citām, tomēr, ar kādām tieši, pašreiz atbildes nav.

Jautāts, vai ar kādu no pārējām domē iekļuvušajām partijām, Saskaņa noteikti nebūtu gatava sadarboties, Ņikiforovs pauda, ka tas ir jautājums par prioritātēm. "Ja mums sakrīt prioritātes un vērtības, kuras Jūrmalā ir vajadzīgas, tad var strādāt kopā. Pagaidām sarunas vēl nav sākušās un to komentēt ir grūti," pauda Ņikiforovs.

Savukārt Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš informēja, ka partija par tālākiem plāniem, vērtējumu un koalīcijas veidošanu spriedīs šodien.

Kā ziņots, par ZZS Jūrmalā šogad nobalsoja 30,77% vēlētāju. Aiz ZZS seko Tev, Jūrmalai un JKP apvienotais saraksts, par kuru Jūrmalā nobalsojuši 21,28% vēlētāju. Partija Saskaņa Jūrmalā ieguvusi 18,32% vēlētāju atbalstu, bet par VL-TB/LNNK savas balsis atdevuši 10,61% vēlētāju. Balsu sadalījums liecina, ka mazākajām partijām pietiktu mandātu, lai nepieļautu Trukšņa atgriešanos mēra amatā, taču tas prasītu Saskaņas un nacionālās apvienības sadarbošanos vienā koalīcijā.

Līdz ar to ZZS Jūrmalas domē ieguvusi sešus deputātu krēslus, Tev, Jūrmalai un JKP apvienotais saraksts - četrus, Saskaņa - trīs, bet nacionālā apvienība - divus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas