Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Jūnijā rūpniecības produkcijas apjoms samazinājās par 0,2%

Šogad jūnijā, salīdzinot ar maiju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 0,2% un to būtiski ietekmēja produkcijas apjoma samazinājums elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē par 6,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati.

Savukārt apstrādes rūpniecībā ražošana pieauga par 1,2%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 4,8%.

Šogad jūnijā,salīdzinot ar 2012. gada jūniju, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 0,4%. Tai skaitā elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 7,1%, bet pieaugums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 14,2% un apstrādes rūpniecībā – par 0,8%. Lielākais ražošanas apjoma pieaugums no apstrādes rūpniecības nozarēm bija citu transportlīdzekļu ražošanas nozarē (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) – 2,9 reizes, mēbeļu ražošanas nozarē – par 13,9% un nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanas nozarē – par 13,5%.

Šā gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar 1. ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 1,7%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 1% un elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē – par 0,5%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija samazinājums par 1,4%.

Šā gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada 2. ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 0,1%. Tai skaitāapstrādes rūpniecībā – par 0,6%, bet pieaugums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 0,6% un elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē par 1,7%.

2013. gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem samazinājās par 0,6%. Kritumu ietekmēja produkcijas apjoma samazinājums apstrādes rūpniecībā – par 1,1%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē un elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē bija pieaugums 1,7% un 0,2% attiecīgi. Gada sešos mēnešos vislielākie apstrādes rūpniecības apjoma samazinājumi bija metālu ražošanas nozarē – par 43,5%,iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā (kuģu un laivu remonts un apkope, visāda veida iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana)– par 28% un ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanas nozarē – par 19,1%. Vērā ņemams pieaugums šogad pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu bija mēbeļu ražošanā par 13,8% un elektrisko iekārtu ražošanā par 11,4%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas