Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Jūnijā pārspēta gaisa temperatūras un nokrišņu norma

Vasaras pirmajā mēneši Latvijā pārsniegta gan vidējās gaisa temperatūras norma, gan arī nokrišņu daudzuma norma, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Jūnijā vidējā gaisa temperatūra bija plus 16,2 grādi, kas ir 1,5 grādus virs normas. Lai gan mēneša sākums bija samērā vēss - gaisa temperatūra agros rītos vietām noslīdēja līdz 0, plus 3 grādiem, mēneša noslēgums bija karsts un jūnija pēdējās dienās tika laboti vairāki karstuma rekordi.

Maksimālā gaisa temperatūra aizvadītajā mēneši fiksēta 25.jūnijā Jelgavā, kad gaiss sakarsa līdz plus 32,8 grādiem. Jūnijā atkārtoti divi diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi un pārspēti 32 diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi, kā arī desmit dekādes un četri mēneša maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Mēneša kopējais nokrišņu daudzums bija nedaudz virs normas - 102% no mēneša normas. Lielākais nokrišņu daudzums fiksēts 10.jūnijā, kad dažviet Kurzemē nolija gandrīz puse no mēneša normas, savukārt naktī uz 27.jūniju Vidzemē nokrišņu daudzums pārsniedza 30 milimetrus, Priekuļos vien tie bija 63 milimetri.

Vairākas reizes maksimālās vēja brāzmas pārsniedza ātrumu virs 20 metriem sekundē. Spēcīgākās brāzmas fiksētas 18.jūnijā Rūjienā un 26.jūnijā Priekuļos, kur brāzmu spēks sasniedza 23 metrus sekundē lielu ātrumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas