Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Jūnijā apstrādes rūpniecības apgrozījuma pieaugums 1,3%

Apstrādes rūpniecības apgrozījums Rūpniecības apgrozījuma indekss raksturo ikmēneša rūpniecības preču un pakalpojumu tirgus pieprasījuma attīstību. Pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem faktiskajās cenās 2013. gada jūnijā, salīdzinot ar šā gada maiju, pieauga par 1,3%, %, tai skaitā vietējā tirgū – par 0,8% un eksportā – par 1,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Lielākais apgrozījuma pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi bija citu transportlīdzekļu ražošanas nozarē (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) – par 71,4% (būtisks pieaugums eksportā, bet vietējā tirgū samazinājums), iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanas nozarē – par 17,5% (pieaugums bija abos tirgos), datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 8,6% (pieaugums - abos tirgos).

Salīdzinot ar 2012. gada jūniju, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieaudzis par 4,2%, izaugsmes pamatā bija vietējais tirgus – pieaugums par 9%, bet eksportā bija samazinājums par 1,6%.

Lielākais apgrozījuma pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējā gada jūniju bija citu transportlīdzekļu ražošanas nozarē (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) – 3,8 reizes ( pieaugums eksportā, bet vietējā tirgū samazinājums), iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanas nozarē – par 38,7% (pieaugums vietējā tirgū, bet eksportā - samazinājums), poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā – par 23,6% ( pieaugums abos tirgos).  Apgrozījuma kāpums gan vietējā tirgū, gan eksportā, bija vērojams arī pēc īpatsvara lielākajās nozarēs: pārtikas produktu ražošanas nozarē – par 9,5% un kokapstrādē – par 5,8%.

Šā gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar 2013. gada 1. ceturksni, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem samazinājās par 1,9%, tai skaitā eksportā – par 4,8%, bet vietējā tirgū bija pieaugums par 0,4%.

2013. gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo ceturksni, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 0,2%, tai skaitā vietējā tirgū – par 3,6%, bet eksportā bija samazinājums – par 3,7%.

Gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo periodu, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 2,3%, tai skaitā vietējā tirgū – par 3,6% un eksportā – par 0,7%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas