Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Jaunos uzņēmējus aicina pieteikties grantu programmai

Swedbank un Rīgas dome aicina jaunos uzņēmējus pieteikties grantu programmai Atspēriens, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Šogad konkurss jaunajiem uzņēmējiem noritēs jau piekto gadu, un kopējais grantu programmas apjoms 2013. gadam būs 98 000 latu. Arī šogad vienas biznesa idejas atbalstam būs iespēja saņemt līdz pat 8 000 latu. Jaunie uzņēmēji aicināti pieteikties Atspēriens konkursam līdz šī gada 20.martam plkst. 15.

Kopš 2009. gada grantu programmā Atspēriens atbalstītas 84 uzņēmējdarbības idejas, piešķirot kopējo līdzfinansējumu vairāk nekā 400 000 latu apmērā. Arī šogad grantu programma Atspēriens turpinās piedāvāt ne tikai finansiālu atbalstu konkursa uzvarētājiem, bet arī jaunas zināšanas, organizējot bezmaksas seminārus par uzņēmējdarbībā svarīgām tēmām, kas būtiskas ikvienas labas idejas īstenošanai.

Konkursam, atbilstoši nolikumam, var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Konkursa pieteikumus izvērtēs atbilstoši iepriekš izstrādātiem vērtēšanas kritērijiem - galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa dzīvotspējas un oriģinalitātes. Kā prioritārie virzieni noteikti transports, tūrisms, ražošana (jo īpaši: biotehnoloģija, ķīmija un farmācija, elektronikas un elektrotehnikas ražošana, metālizstrādājumu ražošana) informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, profesionālie un zinātniski tehniskie pakalpojumi, izglītība.

Uzņēmējiem, kas saņems augstāko punktu skaitu, tiks izteikts piedāvājums slēgt līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu. Programmas ietvaros tiks daļēji (līdz 75%) atbalstīti tādi jauno komersantu izdevumi, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību u.tml. Vienam uzņēmumam pieejamā granta maksimālais apjoms noteikts 8 000 latu apmērā.

Konkursa pieteikumus jāiesniedz Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, Amatu ielā 4, LV-1050, 308. kabinetā. Informācija par semināriem un plašāka informācija par grantu programmu pieejama: www.atsperiens.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas