Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Jaunajiem ķīmijas un bioloģijas skolotājiem iespēja saņemt 3000 eiro; pieteikšanās stipendijai līdz 11. oktobrim

No šā gada 16. septembra līdz 11. oktobrim jaunie un vēl tikai topošie ķīmijas un bioloģijas skolotāji ir aicināti pieteikties Latvijas zāļu ražotāja AS “Olpha” un SIA “Centrālā laboratorija” izveidotajai skolotāju stipendijai “Starp mums ir ķīmija!”. Pavasarī stipendiju pasniedza sešiem jaunajiem skolotājiem un šoruden 3000 eiro saņems vēl četri izcilākie jaunie skolotāji. Kopumā stipendiju saņēmuši jau 11 jaunie skolotāji.

Jauno skolotāju atbalsta programma “Starp mums ir ķīmija!” ir Latvijas zāļu ražotāja “Olpha” ilgtermiņa sociālā iniciatīva, kurai šajā gadā pievienojās arī “Centrālā laboratorija”, tādējādi kopējam programmas finansējuma apjomam piecu gadu periodā sasniedzot jau 135 tūkstošus eiro, kas sniegs iespēju atbalstīt 45 jaunos skolotājus. Ik gadu ar stipendijām 3000 eiro apmērā tiek atbalstīti 10 jaunie ķīmijas un bioloģijas skolotāji, motivējot viņus turpināt darbu skolās un vienlaikus ceļot arī šīs, sabiedrībai tik nozīmīgās, profesijas prestižu.

“Pusotra gada laikā kopš stipendiju programmas izveides esam ar stipendijām atbalstījuši jau 11 jaunos ķīmijas un bioloģijas skolotājus. Esam gandarīti, ka visi šajā periodā atbalstītie jaunieši joprojām ir apņēmības pilni strādāt skolās Latvijā. Ikviens no viņiem ir lielisks apliecinājums tam, ka Latvijā veidojas izcila un iedvesmojoša jauno skolotāju paaudze, ko mums ir gandarījums atbalstīt. Mums kā nacionāli patriotiskam uzņēmumam ir svarīgi, lai Latvijas skolēni varētu saņemt pilnvērtīgu un kvalitatīvu izglītību, kur kritiski svarīga loma ir skolotājam. Skolotājs iedvesmo, iedrošina un palīdz izveidot zināšanu bāzi, lai Latvijā būtu nākamie ārsti, farmaceiti, inženieri, zinātnieki un citi speciālisti, kuru profesiju pamatā ir zināšanas dabaszinātnēs” norāda AS “Olpha” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Jaunajā 2024./2025. mācību gadā savas durvis skolēniem vēra 526 pašvaldību un privātās vispārējās izglītības iestādes, un lielā daļā no tām viens no galvenajiem izaicinājumiem joprojām bija skolotāju trūkums, kas jo īpaši sāpīgs ir Rīgā un citās lielajās pilsētās. Akūtākā situācija joprojām ir STEM mācību priekšmetos, kas tuvākajos gados tikai saasināsies, ņemot vērā, ka daļa to skolotāju ir pirmspensijas vai pensijas vecumā.

“Zināšanas ķīmijā un bioloģijā ir nepieciešamas ne tikai tiem jauniešiem, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar veselības un farmaceitiskās aprūpes nozari, bet ikvienam cilvēkam. Tās sniedz iespēju izprast apkārtējo pasauli un mūs pašus – sākot ar pārtiku un uztura bagātinātājiem, ko ikdienā lietojam, līdz pat klimata pārmaiņu ietekmei uz cilvēku ikdienu. Sekmējot skolēnu interesi un zināšanas par dabaszinātnēm, mēs sniedzam iespēju jaunajai paaudzei pieņemt zināšanās balstītus lēmumus par savu veselību un apkārtējo vidi, un skolotāju loma šajā procesā ir kritiski svarīga,” saka SIA “Centrālā laboratorija” valdes priekšsēdētāja Zane Kaktiņa.

Jaunie ķīmijas un bioloģijas skolotāji stipendijai aicināti pieteikties no 16.septembra līdz 11.oktobrim. Stipendija tiek piešķirta studentiem ar augstākajām sekmēm iepriekšējā mācību semestrī vai pārliecinošu motivācijas vēstuli. Stipendijai aicināti pieteikties jaunie speciālisti, kuri pašlaik apgūst ķīmijas vai bioloģijas pedagoga profesiju vai apgūst dabaszinātnes un paralēli arī māca ķīmiju vai bioloģiju skolā. Stipendiju programmas nolikums un pieteikuma anketa pieejami projekta mājaslapā starpmumsirkimija.lv.

Jaunā ķīmijas skolotāja Nika Grīnberga aicinājumu pieteikties stipendijai var apskatīt šeit: 

 

Par stipendiju programmu

Stipendiju programma jaunajiem skolotājiem izveidota 2023.gadā pēc AS “Olpha” un SIA “Centrālā laboratorija” īpašnieku un zvērināta advokāta Artūra Spīguļa iniciatīvas, lai sniegtu ieguldījumu jauno skolotāju ataudzes veidošanā un jau skolas līmenī sekmētu jauniešu interesi par dabaszinātņu priekšmetu apguvi. Topošo ķīmijas pedagogu atbalstam “Olpha” piecu gadu laikā investēs 75 000 eiro, atbalstot 25 izcilākos jaunos ķīmijas skolotājus. Savukārt “Centrālā laboratorija” talantīgāko bioloģijas skolotāju atbalstam ir iecerējusi novirzīt 60 000 eiro. Pieteikšanās notiek divas reizes gadā – trīs stipendijas ķīmijas skolotājiem un trīs stipendijas bioloģijas skolotājiem tiek piešķirtas pavasarī, bet vēl kopskaitā četri stipendiāti tiek izraudzīti rudenī.

Par “Olpha”

“Olpha” ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 50 gadu pieredzi medikamentu un ķīmisko farmaceitisko produktu ražošanā. Uzņēmuma produktu klāsts nepārtraukti attīstās un paplašinās, šobrīd tajā ir 60 gatavās zāļu formas, 25 aktīvās farmaceitiskās vielas un vairāk nekā 20 starpproduktu. Galvenās terapeitiskās grupas ietver neiroloģiju, kardioloģiju, antibakteriālo terapiju, onkoloģiju, uroloģiju, kā arī medikamentus pret alerģiju un diabēta ārstēšanai. “Olpha” produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 valstīm un tai ir meitasuzņēmumi Francijā, Itālijā, Spānijā, Vācijā un Polijā.

www.olpha.eu

Par SIA “Centrālā laboratorija”

SIA "Centrālā laboratorija" ir viena no lielākajām un modernākajām Baltijas laboratorijām ar 100 filiālēm un vairāk kā 500 darbiniekiem. Laboratorija ir akreditēta atbilstoši LVS EN ISO 15189:2013 standartam sekojošās sfērās: no cilvēka iegūta materiāla hematoloģiska, klīniska, klīniski ķīmiska, koaguloģiska, imūnhematoloģiska, imunoloģiska, citoloģiska, molekulāri bioloģiska, mikrobioloģiska un histopatoloģiska izmeklēšana.

Plašāka informācija: www.laboratorija.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas