Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jāņu brīvdienās nodoti vairāk nekā 4,2 miljoni depozīta iepakojumu

Jāņu brīvdienu laikā - no 23. līdz 26.jūnijam - taromātos nodoti vairāk nekā 4,2 miljoni tukšo depozīta iepakojumu, kas ir tik pat, cik depozīta sistēmā tika nodots pirmo 2,5 mēnešu laikā jeb no februāra līdz aprīļa vidum, aģentūrai LETA pavēstīja SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) pārstāvji.

Tostarp 2,6 miljoni depozīta iepakojumu taromātos nodoti sestdien un svētdien. 

Pēc DIO pārstāvju prognozētā, arī turpmāk dienā nodoto depozīta iepakojumu skaits varētu pārsniegt miljonu vienību. 

Svētku brīvdienās 37% no visiem nodotajiem iepakojumiem bija PET pudeles, 29% bija atkārtoti uzpildāmās (AU) stikla pudeles, kurās pārsvarā tiek iepildīts alus, savukārt 24% gadījumu tika nodotas skārdenes, bet 10% - vienreiz lietojamās stikla pudeles.

DIO valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis norāda, ka tiks turpināta aktīva sadarbība ar tirgotājiem, lai nodrošinātu savlaicīgu tukšās taras izvešanu no tirdzniecības vietām un efektivizētu depozīta punktu darbību kopumā. 

Kopumā līdz 27.jūnijam iedzīvotāji depozīta punktos nodevuši vairāk nekā 44 miljonus dzērienu iepakojumu.

Jau vēstīts, ka 2022.gada 1.februārī Latvijā darbību sāka depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem.

Depozīta sistēmā var nodot stikla, PET un metāla (skārdenes) bezalkoholisko, visu veidu alus un citu alkoholisko (zem 6%) dzērienu iepakojumus. Par katru nopirkto depozīta iepakojumu iedzīvotājam jāiemaksā depozīts 0,1 eiro apmērā, ko pēc iepakojuma nodošanas var saņemt atpakaļ, ja uz nododamā iepakojuma ir nolasāma speciālā atpazīstamības zīme un svītrkods, kā arī iepakojums ir iztukšots.

Līgums ar depozīta iepakojuma operatoru ir obligāti jāslēdz pārdevējiem par tirdzniecības vietām valstspilsētās, kuru tirdzniecības zāles platība ir vienāda vai lielāka par 300 kvadrātmetriem, kā arī par tirdzniecības vietām citās administratīvajās teritorijās, kuru tirdzniecības zāles platība ir vienāda vai lielāka par 60 kvadrātmetriem.

Valsts vides dienests konkursā dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu uz septiņiem gadiem nolēma uzticēt kompānijai "Depozīta iepakojuma operators".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas