Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izsludināts oranžais brīdinājums; nākamnedēļ tveice Latvijā brīžiem kļūs lielāka

Nākamnedēļ Latvijā brīžiem palielināsies gaisa mitrums, tādēļ laiks kļūs sutīgāks un augs negaisa mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +28..+33 grādi, par pāris grādiem mazāk daļā piekrastes, vējam pūšot no jūras. Vējš pārsvarā saglabāsies lēns, visbiežāk tas pūtīs no dienvidaustrumiem.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs caurmērā gaidāma +15..+22 grādu robežās.

Pirmdien un otrdien iespējamas tikai lokālas pērkona lietusgāzes, trešdien tās gaidāmas plašākā teritorijā, bet nedēļas otrajā pusē nokrišņu varbūtība atkal samazināsies.

Pērkona negaiss atsevišķās vietās var atnest ne tikai intensīvu lietu, bet arī lielu krusu un vētru.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā Latvijā izsludinājis oranžās pakāpes brīdinājumu par ļoti stipru karstumu - svētdien un tuvākajās dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+32 grādiem.

Ja nākamnedēļ tiks prognozēta tveices pastiprināšanās līdz +33 grādiem, oranžo brīdinājumu sinoptiķi nomainīs pret sarkano.

Pērn 21.-23.jūnijā un 9.-16.jūlijā Latvijā bija spēkā sarkanās pakāpes brīdinājums par ekstremāli stipru karstumu. Pagājušajā gadā gan jūnijs, gan jūlijs bija siltākais novērojumu vēsturē.

"Global Forecast System" patlaban prognozē, ka, sākot ar nākamās nedēļas nogali, gaisa temperatūra Latvijā pazemināsies. Citas prognozes liecina, ka stiprs karstums turpināsies ilgāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas