Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Īstenos projektu par 640 000 eiro cilvēku tirdzniecības novēršanai

Eiropas Komisija (EK) atbalstījusi Iekšlietu ministrijas (IM) starpvalstu projektu Novēršot cilvēku tirdzniecību un fiktīvās laulības: daudznozaru risinājums, kura kopējais budžets ir 640 000 eiro, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Skrebele.

IM, sadarbībā ar biedrību Patvērums Drošā māja pērn rudenī izstrādāja projekta pieteikumu ar mērķi risināt fiktīvo laulību problemātiku Eiropā. Partnerībā tika aicinātas valsts un nevalstiskās organizācijas no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Īrijas, Somijas un Slovākijas.

Kā norādījusi IM Nozares politikas departamenta vecākā referente Lāsma Stabiņa, kas ir projekta autore, tā mērķis ir veidot izpratni par cilvēku tirdzniecības jaunu veidu - cilvēku tirdzniecību ar mērķi noslēgt fiktīvas laulības. Tāpat ar projektu plānots ierosināt ieviest visaptverošu rīcību, lai novērstu šo cilvēku tirdzniecības veidu.

Projektā iesaistītie pētīs fiktīvo laulību problēmu Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Īrijā, Somijā un Slovākijā, organizējot likumdevēju, politikas plānotāju un praktiķu diskusijas nacionālā un reģionālā līmenī katrā valstī. Vienlaicīgi paredzēts veikt visaptverošu pētījumu, izstrādāt mācību metodoloģiju un īstenot mācības, kurās aicināti piedalīties būs dažādu nozaru darbinieki un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Vēl tiks īstenotas informatīvās kampaņas, un projekta noslēgumā - 2016.gada nogalē - Rīgā notiks konference.

Ministrija norāda, ka no EK projektu konkursā par cilvēku tirdzniecības novēršanu iesniegtajiem 76 projektiem tika apstiprināti 13 projekti. Viens no tiem ir arī Iekšlietu ministrijas sagatavotais projekts. Granta līgums par Iekšlietu ministrijas vadībā īstenojamo projektu parakstīts augustā, un tā izpilde noritēs saistībā ar EK iekšlietu Ģenerāldirektorāta finanšu programmu Noziedzības profilakse un apkarošana.

Projekts sāksies 2015.gada 1.janvārī un ilgs 24 mēnešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas