Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ierobežojumu noteikšanu tabakas aizstājējproduktiem atliks uz 14.Saeimu

Ierobežojumu noteikšanu tabakas aizstājējproduktiem pēc būtības paredzēts atlikt uz 14.Saeimu.

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus "Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā", savukārt priekšlikumu iesniegšanas termiņu uz galīgo lasījumu noteica 30.oktobri.

Līdz ar to 14.Saeimai, kurai plānots sākt darbību 1.novembrī, būs iespēja lemt par šī likumprojekta skatīšanas turpināšu. Ja nākamā Saeima pārņems tā skatīšanu, darbs pie tā tiks turpināts no pirmā lasījuma un būs atkārtoti jāskata arī otrajā lasījumā.

Šodien parlamenta vairākums likumprojektā atbalstīja arī publiskās diskusijas izsaukušo bijušās veselības ministres Ilzes Viņķeles priekšlikumu, kas aizliegtu smēķēšanu kazino un azartspēļu zālēs. Tāpat kā par pārējām likumā paredzētajām izmaiņām, arī par šo vēl būs jālemj nākamajam parlamentam -, ja tas izlems turpināt darbu pie šī likumprojekta.

Tāpat likumā paredzēts noteikt dažādus ierobežojumus tabakas aizstājējproduktiem. Piemēram, pēc Viņķeles un Veselības ministrijas priekšlikuma paredzēts noteikts, ka pārdot aizliegts elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumus un tabakas aizstājējproduktus, kas satur aromatizētājus.

Paredzēts arī noteikt, ka tabakas aizstājējproduktā maksimālā nikotīna koncentrācija nepārsniedz četrus miligramus uz gramu.

Likumā tabakas aizstājējprodukts tiktu definēts kā produkts, kurš satur vai nesatur nikotīnu (izņemot ārstniecības līdzekļus, tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to uzpildes tvertnes) un kuru paredzēts izmantot līdzīgi vai līdzīgiem mērķiem kā tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, bezdūmu tabakas izstrādājumus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to uzpildes tvertnes neatkarīgi no nikotīna satura šajos produktos un to lietošanas veida.

Tāpat paredzēts ierobežojums, kas attieksies arī uz jau esošiem tabakas izstrādājumiem. Paredzēts precizēt, ka aizliegts pārdot tādu smēķēšanai paredzētu tabakas izstrādājumu, arī jaunieviestu

tabakas izstrādājumu, kuru sastāvā ir mentols, tā analogi un geraniols. Līdz ar to tiktu precizēts jau spēkā esošais aizliegums pārdot šādus produktus, kuru sastāvā ir piedevas, kas atvieglo ieelpošanu vai nikotīna uzņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas