Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

IeM: VUGD steidzami jāatjauno vairāk kā 65% no speciālo transportlīdzekļu parka

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) nepieciešams steidzami iegādāties 176 speciālos transportlīdzekļus un kopējais prognozētais papildu nepieciešamais finansējums ir 59 934 014 eiro.

Šodien valdība plāno uzklausīt Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojumu par VUGD transportlīdzekļu iegādei nepieciešamo finansējumu.

Valdības lēmumprojekts paredz, ka jautājumu par papildu līdzekļu piešķiršanu IeM dienesta speciālo transportlīdzekļu iegādei 2022.gadā 11 998 002 eiro apmērā, 2023.gadā 10 191 990 eiro apmērā, 2024.gadā 14 020 142 eiro apmērā, 2025.gadā - 11 841 370 eiro apmērā un 2026.gadā 11 882 510 eiro apmērā izskatīs tuvāko gadu budžeta sagatavošanas procesā kopā ar visu ministriju priekšlikumiem atbilstoši budžeta finansiālajām iespējām.

IeM ziņojumā norāda, ka par katastrofālo situāciju VUGD nodrošinājumā ar speciālajiem transportlīdzekļiem IeM Ministru kabinetu ir informējusi vairākkārt.

Normatīvajos aktos noteiktais lietderīgās lietošanas laiks kravas automobiļiem un citiem transportlīdzekļiem ir desmit gadi. Šogad VUGD ir 204 autocisternas, kuru lietderīgās lietošanas laiks pārsniedz desmit gadus, turklāt 95 autocisternām ekspluatācijas ilgums ir lielāks par 30 gadiem.

Tāpat VUGD daļās un posteņos tiek lietoti aptuveni 100 speciālie transportlīdzekļi, kuri ražoti uz ZIL-130 un ZIL-131 šasiju bāzes un to vecums ir no 25 līdz 50 gadiem. 

Veco automobiļu tehniski taktiskie rādītāji neatbilst mūsdienu prasībām, un VUGD nespēj sniegt kvalitatīvu pakalpojumu ar šādiem specializētajiem transportlīdzekļiem.

Ņemot vērā minēto steidzami jāatjauno vairāk kā 65% no speciālo transportlīdzekļu parka.

Ja nekavējoties netiks rasts finansējums VUGD autocisternu iegādei, tad 2028.gadā praktiski vairs nebūs lietderīgi izmantojamu speciālo transportlīdzekļu, brīdina ministrija.

Ja VUGD netiks nodrošināts ar jauniem transportlīdzekļiem, ņemot vērā esošo transportlīdzekļu tehnisko stāvokli, autoparkam strauji novecojot, tuvāko gadu laikā, atkarībā no esošo autocisternu izturības, tiks paralizēts darbs vai pat slēgti VUGD depo, norāda IeM.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas