Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Iedzīvotāji lūdz Sprūdžam vērtēt Liepājas mēra Seska atstādināšanu no amata

Trīs Liepājas namu apsaimniekotāja Remaks pārziņā esošo daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji parakstījuši un nosūtījuši vēstuli vides un reģionālās aizsardzības ministram Edmundam Sprūdžam (RP), lūdzot izskatīt jautājumu par Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska (Liepājas partija) atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas, informēja uzņēmumā SIA Remaks nami.

Vēstulē, ko parakstījuši nedaudz vairāk kā 100 trīs māju iedzīvotāji un divu citu māju vecākie, pausta sūdzība, ka Liepājas pašvaldība atsaka iedzīvotājiem palīdzēt risināt situāciju ar apkures pieslēgšanu situācijā, kad parādu dēļ radies konflikts starp namu apsaimniekotāju un siltumapgādes uzņēmumu Liepājas enerģija.

"Uzskatām, ka Liepājas pilsētas pašvaldība nepilda likuma Par pašvaldībām 12. un 15.pantu un neievēro Liepājas pilsētas iedzīvotāju intereses, kas ir pašvaldības galvenais mērķis," teikts vēstulē.

Sesks atzina, ka izprot situāciju, kādā nonākuši šo Remaks apsaimniekoto namu iedzīvotāji, un saprot arī viņu izmisumu, jo šai problēmai pašvaldība visu laiku sekojot līdzi. Tomēr Sesks uzskata, ka iedzīvotājiem lielāks ieguvums būtu vēršanās nevis ministrijā ar lūgumu viņu atstādināt, bet gan, piemēram, policijā ar lūgumu pārbaudīt namu apsaimniekotāju Remaks un noskaidrot, kur palikusi tā nauda, ko iedzīvotāji maksājuši par komunālajiem pakalpojumiem, bet kas līdz pakalpojuma sniedzējiem tā arī nav nonākusi. Revīzijas komisijai uzņēmums nekādus finanšu dokumentus nav gatavs uzrādīt, patiesā finanšu situācija tiek slēpta, bet iedzīvotāji tā arī nevar vienoties pāriet pie cita apsaimniekotāja, kas spētu risināt viņu problēmas. To izdarīja citas Remaks apsaimniekotās mājas, un tur siltums jau ir pieslēgts, norādīja Sesks.

"Vērsties VARAM, protams, ir iedzīvotāju tiesības, un mēs tikai atbalstīsim, ja ministrija saskatīs kādus reālus iespējamus risinājumus iedzīvotājiem. Taču vismaz līdz šim mūsu sarunas ar ministrijas juristiem par šo tēmu nebija īpaši auglīgas, jo likumdošana visur ir vienāda un pašvaldība nevar diktēt noteikumus kādam komercuzņēmumam, pieprasot pieslēgt apkuri, neraugoties uz parādiem. Mēs no pašvaldības esam piedāvājuši iedzīvotājiem gan juristu palīdzību, gan auditorus, lai šo situāciju risinātu. Tāpat arī Liepājas enerģija ir gatava slēgt ilgtermiņa vienošanos par parāda nomaksu," informēja Sesks.

Kā iepriekš informēja uzņēmumā Liepājas enerģija, namu apsaimniekotāju Remaks Namu serviss un Remaks nami nolaidības un ļaunprātības dēļ vairākām Liepājas daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem apkures pieslēgšana ir apdraudēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas