Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

H&M veikalos plānots ievērojami samazināt elektrības patēriņu

Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānija Hennes and Mauritz (H&M) mērķis līdz 2020.gadam ir samazināt elektrības patēriņu savos veikalos uz vienu kvadrātmetru par 20%, liecina H&M publicētā Conscious Actions ilgtspējas atskaite.

Kopš 2007.gada elektrības patēriņš H&M veikalā uz vienu kvadrātmetru samazināts par 14%, un nosprausts mērķis šo tendenci turpināt.

H&M arī ir uzsācis ceļu pretī godīga atalgojuma izmaksai tekstila industrijā strādājošajiem, kā arī 2013.gadā laidis klajā pirmos produktus, kas veidoti no organiskās ādas un organiskā zīda, liecina uzņēmuma atskaite.

Kā vēstīts, H&M kā būtiskākos sasniegumus ilgtspējas jomā pērn min sākto ceļu pretī godīgam atalgojumam, pirmās apģērbu kolekcijas, kas veidota no pārstrādātiem materiāliem, kuri iegūti no veikalos savāktajiem apģērbiem, klajā laišanu, kā arī to, ka izdevies dubultot pēdējo divu gadu laikā izmantotās ilgtspējīgās kokvilnas daudzumu, biznesa portālu "Nozare.lv"" informēja H&M mediju attiecību vadītāja Kamilla Emilsone Falka.

H&M pēdējo divu gadu laikā dubultojis ilgtspējīgās kokvilnas izmantošanu, mērķējot sasniegt 15,8%, kur izmantotā kokvilna būtu sertificēta kā organiskā kokvilna, "Better Cotton" vai pārstrādātā kokvilna.

Kompānijas mērķis ir, vēlākais, līdz 2020.gadam panākt, ka visa izmantotā kokvilna nāktu no ilgtspējīgākiem resursiem. Šobrīd ilgtspējīgāki materiāli tiek izmantoti 11% kompānijas produktu, kas ir par teju 2% vairāk nekā 2012.gadā (9,1%).

Jau ziņots, ka H&M atklās jauno Conscious un Conscious Exclusive kolekciju, kas radīta no ilgtspējīgākiem materiāliem un būs pieejama tikai 150 īpaši izraudzītos H&M veikalos pasaulē, Latvija ir to skaitā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja H&M sabiedrisko attiecību menedžere Tīna Mietinena.

H&M nodibinājusi Latvijas meitasuzņēmumu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas Lursoft informācija. Uzņēmuma nosaukums ir SIA H&M Hennes&Mauritz. Tā daļas pilnībā pieder Zviedrijas H&M.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas