Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Grigule strādās sešās delegācijās sadarbībai ar trešo valstu parlamentiem

Ceturtdien Strasbūrā Eiropas Parlaments (EP) apstiprināja delegācijas, kas veido attiecības un uztur informācijas apmaiņu ar trešo valstu parlamentiem. Latvijas deputāti būs pārstāvēti 11 no 44 pastāvīgajām EP deputātu delegācijām.

Visvairāk delegācijās - sešās - darbosies Iveta Grigule (Zaļo un zemnieku savienība), kura būs pārstāvēta delegācijā attiecībām ar Baltkrieviju, delegācijā attiecībām ar Kazahstānas, Kirgizstānas un Uzbekistānas parlamentiem un attiecībām ar Tadžikistānu, Turkmenistānu un Mongoliju, delegācijā attiecībām ar Izraēlu, delegācijā attiecībām ar Arābijas pussalas valstīm, delegācijā attiecībām ar ASV un delegācijā Euronest parlamentārajā asamblejā (attiecības ar ES Austrumu kaimiņiem).

Artis Pabriks (Vienotība) būs divās delegācijās - delegācija attiecībām ar Centrālamerikas valstīm un delegācija Eiropas un Latīņamerikas Parlamentārajā asamblejā.

Pārējie Latvijas deputāti darbosies katrs vienā delegācijā. Andrejs Mamikins (Saskaņas centrs) darbosies delegācijā attiecībām ar Baltkrieviju. Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība) būs delegācijā, kas veido attiecības ar Kazahstānas, Kirgizstānas, Uzbekistānas parlamentiem, kā arī ar Tadžikistānu, Turkmenistānu un Mongoliju. Krišjānis Kariņš (Vienotība) darbosies delegācijā attiecībām ar ASV. Sandra Kalniete (Vienotība) darbosies delegācijā attiecībām ar Dienvidaustrumu Āzijas valstīm un Dienvidaustrumu Āzijas valstu asociāciju (ASEAN). Valdis Dombrovskis (Vienotība) darbosies Āfrikas, Karību un Klusā okeāna valstu un ES Apvienotajā parlamentārajā asamblejā. Roberts Zīle (VL!-TB/LNNK) darbosies delegācijā attiecībām ar Ķīnu.

EP pastāvīgo delegāciju uzdevumi ir uzturēt un stiprināt attiecības ar parlamentiem valstīs ārpus Eiropas Savienības. Tādējādi EP deputāti pasaulē popularizē ES vērtības - brīvību, demokrātiju, cilvēktiesības, cilvēka pamatbrīvības un tiesiskumu. Delegācijas vadītājs iesniedz par ārlietām un drošības jautājumiem atbildīgajai komitejai ziņojumu par delegācijas darbību.

Delegāciju locekļu kandidatūras EP Priekšsēdētāju konferencei iesniedz politiskās grupas un pie politiskajām grupām nepiederošie deputāti. Sadalījumā pēc iespējas ņem vērā dalībvalstu un politisko uzskatu taisnīgu pārstāvību.Delegāciju priekšsēdētājus un to vietniekus ievēlēs delegāciju konstitutīvajās sanāksmēs 4. septembrī (daudzpusējās asamblejas) un 1. vai 2. oktobrī (parlamentārās sadarbības delegācijas).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas