Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Galīgajā lasījumā lems par pensiju indeksāciju; ienākumi pieaugs 85% pensiju saņēmēju

Otrdien, 9.jūlijā, Saeima ārkārtas sēdē galīgajā lasījumā lems par grozījumiem likumā Par valsts pensijām un astoņos pavadošajos likumprojektos. Paredzēts ka indeksācija nesīs ienākumu pieaugumu gandrīz 85% pensiju saņēmēju, portālu Diena.lv informē Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā.

Jau ziņots, ka ar 1.septembrī plānots indeksēt tās pensijas, kuru apjoms nepārsneidz 200 latus. Pensiju indeksācija attieksies arī uz invaliditātes pensiju, izdienas pensiju un apgādnieka zaudējuma pensiju saņēmējiem.

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs arī grozījumus Izglītības likumā, lai noteiktu valsts, pašvaldību un vecāku atbildību mācību līdzekļu iegādē. Ar likuma grozījumiem paredzēts arī nodrošināt vienādas iespējas visiem bērniem apmeklēt bērnudārzu, precizēt regulējumu par izglītības iestādes padomi, kā arī ieviest izglītības iestāžu (izņemot augstskolu un koledžu) vadītāju profesionālās darbības novērtēšanu.

Lai būtiski paātrinātu būvniecības procesu un mazinātu administratīvo slogu būvniekiem, Saeima trešajā galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Būvniecības likumā. Likumprojekts paredz noteikt un precizēt būvniecības ieceres, projektēšanas, būvniecības atbildības, kontroles, būvspeciālistu sertificēšanas un būvatļauju izsniegšanas kārtību, būvkomersantu klasifikāciju un valsts pārvaldes institūciju kompetenci būvniecības jomā.

Kopumā rītdienas Saeimas ārkārtas sesijas sēdes darba kārtībā iekļauts 41 jautājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas