Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gada nogalē lielās pilsētas svētku salūtus nerīkos

Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un energokrīzi, lielās pilsētas svētku salūtus gadu nogalē nerīkos, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Viktors Valainis (ZZS).

Viņš norādīja, ka neformālās sarunās, apmainoties ar pieredzi, lielo pašvaldību vadītāji ir panākuši kopīgu izpratni, ka no svētku salūtu rīkošanas atturēsies, taču aizliegts tas neesot.

"Latvijā daļai sabiedrības salūti raisa prieku, taču, ņemot vērā, ka šogad Latvijā ir ieradušies bēgļi no kara plosītās Ukrainas, kuriem katrs lieks troksnis rada trauksmi par dzimtenē piedzīvoto, mēs esam vienojušies salūtus nerīkot," sacīja Valainis.

Viņš piebilda, ka pašvaldībām ir jāņem vērā arī energokrīze un  ieviestie taupības pasākumi, tādēļ salūtam atvēlētos līdzekļus jātaupa, lai varētu sniegt palīdzību iedzīvotājiem.

LETA jau vēstīja, ka ne Zemgales pilsētās, ne Rīgā šogad nav plānots svētku salūts 18.novembrī.

Rīgā šogad nenotiks gaismas festivāls Staro Rīga. Rīgas centrā un apkaimēs svētku noskaņu papildinās dzīvās uguns noformējums. 18.novembrī tas būs apskatāms Bastejkalnā, pilsētas kanālā un tā tiltos, Doma laukumā, pie VEF Kultūras pils, Arkādijas parkā un Latgales dārzā, kā arī pie kultūras pils "Ziemeļblāzma".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas